Bredbåndsbloggen

Om NextGenTel, bredbånd og det digitale livet

Tingene som sperrer for trådløse signaler

Untitled-3

Alle disse apparatene påvirker ruterens trådløse signaler.

Har du enheter som bruker blåtann? Eller vannbåren varme? Her er tingene som skaper trøbbel for ditt trådløse internett.

Smått og stort. Dyrt og billig. I en husstand finnes det en rekke apparater og materialer som kan gi dårligere nett. Her er eksempler på de mest vanlige gjenstandene.

TV og mikrobølgeovn

Aldri plasser den trådløse ruteren bak TV-en eller i nærheten av mikrobølgeovnen. Mikrobølgeovner bruker elektromagnetiske bølger for å varme opp maten. Dette kan skape kraftige forstyrrelser på din ruter.

Blåtann

Trådløst utstyr som hodetelefoner, tastatur og høyttalere kan forstyrre signalene.

Utstyr som bruker blåtann, hopper inn i frekvensområdet til enheter som bruker trådløst nett. Dette kan skape forsinkelser. Slå av blåtann på slike apparater når de ikke er i bruk.

Veldig mange av de duppedittene vi har hjemme benytter blåtann.

Babycall

Har du babycall, walkie-talkie eller radiopeilere? Slikt utstyr kjører oftest på samme frekvens som mange rutere. Dette kan skape forstyrrelser på ditt trådløse nett. Ofte har vi mange slike enheter i samme hus, summen av disse gir ofte svakere trådløs  internettforbindelse.

Naboens nett

Har du mange naboer tett på? Naboens nett kan nemlig være en synder! Den mest vanlige kilden til støy på ditt nettverk, er andre sitt nettverk i nærområdet. Et godt tips kan være å finne den beste kanalen for din trådløse ruter. Det finnes programvarer som gjør dette for deg. Alle ruterne til NextGenTel velger den beste kanalen automatisk.

Vann

Har du vannbåren varme? Eller et stort akvarium i veggen? Her sliter signalene også med å trenge gjennom.

Varmekabler

Når signaler skal gå over flere etasjer, kan varmekabler i gulv skape problemer. Unngå derfor å plassere ruteren under eller over et rom med varmekabler.

Varmekabler eller vannbåren varme påvirker signalene.

Metallskap

Få ruteren  ut av  metallskapet! Om din trådløse ruter står inne i et metallskap vil du tape veldig mye signalstyrke.

Betong og murvegg

Ulike byggematerialer sperrer for trådløssignaler i svært forskjellig grad. Trådløse signaler taper seg aller mest når de skal gå gjennom tjukk mur, betong eller armert betong. Materialer som gips og kryssfiner gir nærmest ingen signaltap.

Løsning

Hva skal du gjøre dersom du har problemer med det trådløse nettet hjemme? Her har vi samlet tipsene som gir bedre nett. 

Les også:

10 Comments

 1. Eneste som ikke virker er deres router la til en ny og alt virker ok, før det mye hakking

 2. Stemmer det. Ruteren til nextgentel er en snegel på wifi i forhold til min nr 2.
  20 ganger så lang tid å sende bilder trådløst via den 😁

 3. Enig med de andre her. Ruteren fra Nextgentel er elendig. Har fiber (100/100 Mbit), og får rundt 40/80 Mbit trådløst på speedtest.net når PVRen ikke står på. Dersom jeg derimot skrur på PVRen stuper hastigheten på det trådløse ned til 0.5-1 Mbit, og man får knapt åpnet db.no. Med andre ord kan man bare å glemme å surfe på tlf/nettbrett/laptop så lenge TVen er i bruk . PVRen blir knapt brukt som følge av dette.. Har vært i kontakt med Nextgentel sin kundeservicev vedr. dette problemet sikkert 25 ganger (overdriver ikke) hvorav de har gjort noen «grep» som ikke har utgjort noen som helst forskjell på hastigheten over det trådløse nettet. Virker som de famler i blinde. Fikk også ny ruter uten at det heller løste problemet. Vurderer sterkt å bytte tilbake til GET da jeg synes dette ligger langt under det man kan forvente i 2016..

 4. Gunnar Bekker Mathiesen

  06. oktober 2016 at 13:44

  Hard stdruter fra NGTel montert i 2.etg. Bruker i hovedsak 2 iPad og 2mobiltlf tilkoplet nettet og trådløs skriver. Synes hastigheten er irriterende dårlig. Med kablet firbindelse stor forskjell. Lurer på om det finnes bedre rutere i handelen, eventuelt skifte leverandør.

  • Hei Gunnar!
   Selve ruteren din mottar korrekt hastighet, så er kan det virke som om det er noe på det trådløse som ikke henger helt med.
   Når man snakker om WiFi, så sender ruterne i hovedsak på 2.4 og/eller 5ghz frekvensene. Men innenfor disse frekvensene så har man også 12 kanal man kan velge mellom.

   Det kan til tider bli støy på de forskjellige kanalene om det er andre trådløse aksesspunkter (trådløse nettverk) i nærheten. Det man kan da gjøre er å prøve de forskjellige kanalene og se om en av de gir et bedre resultat.

   Utifra søket jeg tok her hos meg så ser det ut til at du har en DG150 som ruter, om du følger linken nedenfor, så kan du selv se hvordan man endrer de trådløse kanalene. Det er rett og slett lettere for deg som er i boligen å finne den beste kanalen for deg.

   https://www.nextgentel.no/privat/hjelp/tema/bredband/ruteroversikt/inteno-dg150b/endre-tradlos-kanal/

   Mvh
   Stian
   NextGenTel

 5. nicen unden postenerun

 6. Hjelper ikke å følge annonsen når ruteren hos dere i ngt er lik som kundeservicen — begge søppel. Bytt leverandør så fort du kan!
  https://no.trustpilot.com/review/www.nextgentel.no

 7. Det hakker veldig mye når jeg skal spille fifa, jeg kan ikke spille fifa når flere er logget på internettet, bare ps4en min. Det lagger ikke når ps4en er den eneste som er koblet på nettet. Hvordan kan jeg unngå det. Ruteren står i kjelleren og jeg spiller i kjelleren.

  • Trond-Ole

   22. mai 2017 at 14:30

   Hei!
   Om både ruter og PS4 står i kjelleren ville jeg valgt en kablet tilkobling med vanlig nettverkskabel. Da oppnår du mye mer stabilt nett :)

   Mvh
   Trond-Ole, NextGenTel

 8. Har hatt problem med nettet hos nxtgl fra dag en og helt til nå. endelig får jeg bytte. Er så lei

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2018 Bredbåndsbloggen

Theme by Anders NorenUp ↑