Enkle grep til bedre wifi

Bedre wifi: De tre enkleste, viktigste grepene du kan ta uten å forlate huset


Grep du kan ta for å motvirke ustabilt nettverk og dårlig dekning hjemme uten å forlate boligen (eller kjøpe nytt utstyr). Og noen ting du bør unngå.

3grepWifi.png#asset:835751. Ikke rydd bort ruteren (uansett hvor stygg den måtte være)

Rydd bort hindringer for wifi og la ruteren stå framme! Hygiene og orden er bra, men wifi trenger fri sikt for å fungere godt:

  • Plasser ruter / aksesspunkt / wifi-forsterker så høyt og fritt som mulig.
  • Wifi-sender skal ALDRI stå bak tv eller stereoanlegg, under kommode, inne i et skap osv. Ut, opp og fram!
  • Plassering av ruter er ofte begrenset av hvor man har nettverksuttak, men har du mulighet til å plassere den på et mer sentralt sted, gjør det.

Mer om dette her: Få bedre nett hjemme


2. Oppgrader alt

Bruk nyeste firmware -- pass på at du har alle systemoppdateringer og drivere for:

  • Ruter / wifi-forsterker / trådløst aksesspunkt. NextGenTel-ruteren og annet utstyr levert fra oss blir automatisk oppdatert, men annet utstyr må du kanskje oppdatere selv. Sjekk med fabrikanten av utstyret.
  • PC-er og spillkonsoller
  • Mobiltelefoner, nettbrett og andre dingser

Særlig for eldre maskiner og dingser kan dette være avgjørende for å fungere godt sammen med nyere nettverksutstyr. Hvis du har en Windows-PC med trådløs adapter fra Intel, bør du installere Intels eget program for driveroppdateringer, da flere av de viktigste oppdateringene deres ikke er kommet med i samleoppdateringer fra Windows.


3. Bruk nettverkskabel der du kan

Hvis du har stasjonær PC, spillkonsoll eller annet utstyr i nærheten av ruter eller nettverksuttak; bruk nettverkskabel så sant du har en tilgjengelig.

Kablet internettilgang vil alltid være mer stabilt enn trådløst, og hver enhet med kabel er én mindre som skal kjempe om den trådløse kapasiteten.


Sist, men ikke minst: Ikke ødelegg for andre

  • IKKE prøv å øke sendestyrken ved å bygge antenneforsterker, øke sendebredden osv. Du kan ødelegge både for naboene og deg selv (og dessuten gjøre ditt eget nettverk mer følsomt for støy fra naboen).
  • Når også mobilnettet er under press, fortsett å bruke wifi så sant du kan.Disse wifi-tipsene er levert av Eye Networks