Er det krøll på det trådløse nettet ditt?

sikker-familie-1000px.png#asset:85241


Wifi kan være en hodepine, og problemer med det trådløse nettet kan være ekstra utfordrende for dem som bor tett på naboene. Årsaken til dette er at de trådløse nettene overlapper – og dermed kan forstyrre hverandre. Hvis du opplever at wifi-en din ikke oppfører seg slik du forventer, kan du prøve disse enkle grepene som ofte gir gode resultater.


Plasser ruteren riktig

Det er ikke alltid lett å finne den optimale plasseringen for wifi-ruteren, men sørg i alle fall for å følge disse rådene:

  • Ruteren skal helst plasseres midt i boligen.wifi1.png#asset:85242
  • Ikke sett den på gulvet, bak et skap, i sikringsskapet eller bak TV.
  • Sett den helst opp på en hylle, gjerne i hodehøyde og litt frem fra veggen.
  • Alt som er mellom ruteren og der du skal bruke nettet, kan forstyrre eller svekke signalet. Ta derfor hensyn til hindre som murvegger, fliser, speil, store akvarier eller vannbåren varme når du plasserer ruteren.


Bytt frekvens

Wifi-signalene dine sendes over ulike kanaler, men et vanlig problem er forstyrrelser mellom disse kanalene. På MinSide og i appen vår finner du et svært enkelt verktøy som hjelper deg å finne best mulig forhold med kun to klikk. Bare trykk på Optimaliser wifi og Bekreft, så tar MinSide seg av resten. Etter noen sekunder er nettet tilbake med ny styrke!


Forstyrrelser fra andre dingser

Det er ikke bare fysiske hindringer i boligen som kan forstyrre nettet ditt, men også annet elektronisk utstyr. Dette kan eksempelvis være mikrobølgeovnen, en babycall, walkie talkier, eller bluetooth-enheter som hodetelefoner og tastaturer. Sjekk gjerne at slikt utstyr ikke er påslått når du ikke bruker det.

wifi-kartlegging.png#asset:85243

Trenger du mer hjelp?

Hvis du trenger mer hjelp med wifi-nettet, anbefaler vi det smarte wifi-verktøyet i MinSide-appen. Her måler du enkelt hastighet og dekning hvor som helst i boligen, eller tegner opp boligen og utfører en detaljert kartlegging av wifi-situasjonen for hele hjemmet ditt.

Her kan du laste ned MinSide-appen for iOS og Android