Stadig mer liv i den digitale videobutikken

I fjor leide NextGenTels TV-kunder 33.000 filmer via fjernkontrollen. I gjennomsnitt leide hver kunde seks filmer i løpet av året. Selv om det selvfølgelig er de nyeste filmene som topper lista, er det forbausende mye liv i hele videobutikken. Tallene beviser at ”long-tail”-prinsippet lever i beste velgående.

Tallene bekreftes av våre søsterselskap innen TeliaSonera. I Sverige alene leide Telia ut hele to millioner filmer i fjor, noe som representerte en film annenhver måned i snitt for hver kunde. Aldri har disse tallene hvert så høye, og alt tyder på at denne trenden vil fortsette i tiden som kommer. Får man først oppleve hvor enkelt det er å søke frem både nye og gamle filmer på TV-portalen, se traileren, og bestille filmen direkte på fjernkontrollen, så vil man gjøre det igjen. Og igjen.

I tillegg slipper man å hente filmen i videosjappa, og man slipper å levere den inn. Noen filmer ønsker du å ha liggende enten på en fysisk skive eller digitalt, for å se flere ganger. Men for mange filmers vedkommende er det greit å ha sett den, men uaktuelt å se den på nytt. Det er i denne kategorien filmleie i TV-portalen kommer. Du leier filmen i 20 timer, kan se den så mange ganger du vil innen dette tidsrommet, og kan stoppe, starte og spole som du vil i filmen.

Er du abonnent av vår TV-løsning, enten over ADSL, VDSL eller fiber, har du i dag tilgang til over 3.000 titler. I tillegg har du gjennom de interaktive tjenestene tilgang til å se programmer og serier når du selv ønsker det. Det er dette vi med fellesbetegnelsen kaller ”interaktive tjenester”, og som gjør at denne TV-tjenesten er helt annerledes og langt mer avansert enn det du har sett av tradisjonell TV tidligere. Nå trenger du ikke forholde deg til når det passer TV-sjefen å sende en film. Du er sjefen!

I fjor ble det totalt leid ut 2.500 forskjellige titler i videobutikken vår. Det betyr at det faktisk er liv og røre i store deler av FilmKiosken, og ikke bare i de nyeste titlene. Av disse var det omkring 1.000 filmer som kun ble sett en gang, mens 500 filmer ble sett to ganger. Dette beviser ”Long Tail”-prinsippet som Chris Anderson fremsatte som et typisk trekk ved webhandel i Wired allerede i 2004.

Filmene koster typisk et sted mellom 30 og 50 kroner, hvilket vil si at det med 33.000 filmer er omsatt for omkring en million kroner i løpet av 2010.  Vi tror dette tallet blir vesentlig større i år, både fordi antall TV-kunder i vårt nett vil øke, og at det blir enda mer vanlig å se film på denne måten.

Hvilke filmer ble mest sett? Topplista viser at det er de samme filmene som også har vært mest sett på kino, og som topper salgsstatistikkene på DVD-markedet. Titlene blir i de fleste tilfelle lansert samtidig hos oss og som kjøpe-DVD’er.

Ti-på-topp listen representerer ca 10 % av alle sette filmer, mens de 90 resterende prosentene da altså fordeler seg på hele 2.490 filmer!

  1. Sherlock Holmes
  2. Hangover
  3. Luftslottet som sprengtes
  4. Edge of Darkness
  5. En ganske snill mann
  6. Menn som stirrer på geiter
  7. Rottenetter
  8. From Paris with love
  9. Inception
  10. Kick-Ass

Gikk du glipp av noen av disse i fjor, er det med andre ord rikelige muligheter for å gjøre det over bredbåndet, på NextTV.

Les også: Leier klikkfilm 6 ganger i året (E24)