Slik unngår du skade på utstyr i tordenværet

torden

Sommeren er den tiden det er størst fare for lyn og torden. Her gir vi deg tips til hvordan du unngår skade på elektronisk utstyr, og hvordan du selv kan sjekke faren for lynnedslag der du bor.

Lynnedslag gjør stor skade på elektrisk utstyr hver eneste sommer, enten det er TV-er, modemer, spillkonsoller eller PC-er. Dersom ruteren din skulle bli ødelagt av et lynnedslag, kan du risikere å miste tilgang på internett i flere dager. Husk derfor følgende:

  • Trekk ut støpsel på ruteren/modemet
  • Trekk ut nettverkskabelen som går til veggen
  • Montér gjerne overspenningsvern i huset
  • Under får du enda flere tips som vi håper vil være til god hjelp.

Hold deg oppdatert

Om sommeren er været ofte ustabil, regnbyger dannes hyppigere og bakken er varm. Dette gir et perfekt utgangspunkt for tordenvær! En god tjeneste for å se om det blir tordenvær er værkartet på Yr.no. Her kan du se været tre dager frem i tid.

Ellers er det alltid greit å holde seg oppdatert på Yr.no sitt OBS-varsel. Dersom det meldes om fare for lyn og torden, vil områdene alltid presiseres i OBS-varselet.

lynradar.no kan du se hvor i Norge det er lynnedslag akkurat nå.


Hva gjør jeg hvis uhellet er ute?

Har du problemer med å komme på nett etter et uvær, har vi noen tips til hvordan du kan få ruteren i gang igjen.

På baksiden av ruteren finner du et lite hull. Sett inn en binders eller en annen tynn gjenstand. Hold inne i ca. 15 sekunder, og ta den ut igjen - dette vil resette ruteren. Ruteren vil nå restartes. Vent i ca. 5-10 minutter mens ruteren settes opp med korrekte innstillinger.

Skulle du fremdeles ikke komme på nett, kan du ta kontakt med kundeservice på Facebook, via chat, kontaktskjema eller telefon 987 07979

NB! Vær oppmerksom på at ventetidene på kundeservice kan være lenger enn normalt i perioder med lyn og torden! Dette gjelder også rettetiden på feil.