Ofte stilte spørsmål

Vis alle

Mest populære

Må jeg betale noe om jeg sier opp bredbåndet?

Direkte link

Hvis du sier opp abonnementet i bindingstiden må du betale et gebyr i forhold til hvor lenge det er igjen av bindingstiden (se gebyr/tjenester).

Oppsigelsestiden gjelder én måned fra utløpet av oppsigelsesmåneden (f.eks. om du melder oppsigelse i mai, betaler du ut juni), og gjelder selv om bredbåndet ikke benyttes i perioden.

Om du har betalt inn for mye, blir tilgodebeløpet utbetalt til deg. En til to uker etter oppsigelsen finner du informasjon om ev. restbeløp i fakturaoversikten på Min Side. Den siste fakturaen vil inneholde ev. forbruk for telefoni, filmleie eller mobilt bredbånd.

Bredbåndsutstyret må returneres til NextGenTel når linjen er koblet ned, for å unngå gebyr for ikke returnert utstyr. Dersom utstyret returneres innen tre måneder kan en ev. faktura bli slettet. Etter tre måneder blir all informasjon om kundeforholdet anonymisert i henhold til personopplysningsloven.

Når får jeg faktura?

Direkte link

Faktura sendes ut i slutten av hver måned med forfall i den påfølgende måneden.

Hvis du har valgt en annen betalingsperiode enn månedlig fakturering, vil faktura bli sendt ut på samme tidspunkt i måneden, men ikke like ofte.

Velg hvor ofte du vil motta faktura

Kontakt oss på epost

Direkte link

Du kan kontakte oss på den måten som passer deg best.

Kontaktinformasjon for Kundeservice

Hvordan ser en spam-epost ut?

Direkte link

Her er et typisk eksempel på hvordan en spam-epost ser ut.

Hvordan ser vi at dette er spam?

 • Sendt fra “Broadpark.no”. Dette er vårt epostdomene, men informasjon sendt fra NextGenTel, sendes med “NextGenTel” som avsender.
 • Dårlig språk kan være en indikasjon på at denne ikke kommer fra selskapet dem utgir seg for å være
 • Det ville vært en svært dårlig sikkerhetsmessig løsning å be om oppdateringer fra kunder på denne måten. Derfor ber hverken NextGenTel eller andre seriøse kundene sine om å “Re-validere Din Kontoen” slik.

Jeg har allerede klikket…

 • Dersom du allerede har klikket på en slik link og oppgitt brukerinformasjonen din, må du så snart som mulig endre passord på epostkontoen din.

 

0910_Spam

Oppsett av epostprogram.

Direkte link

Oppsett av epostprogrammer

Nøkkelord: epost oppsett epostoppsett epostprogram email post

Bredbånd

Hva gjør jeg dersom ruteren er skadet av lyn/torden?

Direkte link

Vi bytter den trådløse ruteren fra NextGenTel for deg, siden denne er NextGenTels eiendom. Vi kan dessverre ikke erstatte eventuelt annet utstyr som er skadet.

Om du ikke kommer på nett, prøv disse punktene:

 • Sjekk at alle kabler sitter godt og er korrekt tilkoblet. Strøm skal ikke kobles i skjøteledning el.l.
 • Benytter du nettet trådløst? Test forbindelsen med en datamaskin tilkoblet direkte med kabel.
 • Ta ut strømkontakt til ruter. Sett den inn igjen etter noen sekunder. Vent ca 2 minutter.

Hvis dette ikke hjelper, kan du forsøke å nullstille ruteren.

Hvordan kan jeg beskytte ruter og datautstyr mot lyn/torden?

Direkte link

Bredbåndsruteren er koblet til både strøm- og telenettet og kan derfor være spesielt utsatt for skader fra lyn og torden. Vi anbefaler deg å benytte lynvern for å sikre utstyret. Dersom det er meldt lyn og torden i ditt område bør du også koble ut både strømkabel og telefonkabel fra ruteren og annet telefon-/datautstyr fra strømnettet.

PS! Lynvern kan påvirke den tekniske kvaliteten på bredbåndslinjen.

Hvorfor kan det ta lang tid å reparere feil i bredbåndsnettet etter lyn og torden?

Direkte link

Lyn og torden kan forårsake skader i telenettet over store områder og det kan derfor være tidkrevende å identifisere og reparere slike feil. Linjeeier må også prioritere retting av eventuelle feil i samfunnskritisk infrastruktur, som for eksempel nødsamband.

Hvordan melder jeg fra om feil?

Direkte link

Vi anbefaler deg å først sjekke våre mobilvennlige hjelpesider og deretter melde feilen inn til kundeservice for videre behandling.

Jeg har forstått det slik at ruteren vanligvis ikke bør slås av. Hva gjør jeg når det lyner og tordner?

Direkte link

Det er helt korrekt at ruteren helst bør stå påslått hele tiden, men vi anbefaler likevel at du trekker ut strøm og telefonkabel fra ruteren når det lyner og tordner. En av grunnene til at du vanligvis ikke skal slå av ruteren er at den skal kunne motta eventuelle programvareoppdateringer eller nye innstillinger fra oss. Slike oppdateringer sendes sannsynligvis ikke ut samtidig som tordenværet pågår, men risikoen for skade på ruteren som følge av lyn og torden er såpass stor at utstyret bør kobles fra i perioden. Koble ruter, telefonadapter, TV-boks og annet utstyr tilbake etter at uværet har passert og ikke lenger kan forårsake skade.

Hvordan ser en spam-epost ut?

Direkte link

Her er et typisk eksempel på hvordan en spam-epost ser ut.

Hvordan ser vi at dette er spam?

 • Sendt fra “Broadpark.no”. Dette er vårt epostdomene, men informasjon sendt fra NextGenTel, sendes med “NextGenTel” som avsender.
 • Dårlig språk kan være en indikasjon på at denne ikke kommer fra selskapet dem utgir seg for å være
 • Det ville vært en svært dårlig sikkerhetsmessig løsning å be om oppdateringer fra kunder på denne måten. Derfor ber hverken NextGenTel eller andre seriøse kundene sine om å “Re-validere Din Kontoen” slik.

Jeg har allerede klikket…

 • Dersom du allerede har klikket på en slik link og oppgitt brukerinformasjonen din, må du så snart som mulig endre passord på epostkontoen din.

 

0910_Spam

Hastighetsmåling

Direkte link

For å måle hastiget på internettlinjen din, anbefaler vi at du benytter NextGenTels server på Speedtest.

Husk at andre enheter må være avslått for at resultatet skal gi en reell måling

Hvordan endrer jeg passordet (krypteringsnøkkelen) på det trådløse nettverket?

Direkte link

For å endre passordet (krypteringsnøkkelen) på det trådløse nettverket, må du logge inn på ruteren.

Andre innstillinger på trådløse rutere finner du i guide oversikten under din ruter.

Hva betyr lysene på ruteren?

Direkte link

Utsnitt av ruteren Thomson 789

Denne listen forklarer hva lysene på våre vanligste rutertyper betyr:

 • Power viser at strømmen er koblet rett
 • Ethernet viser kontakt med kablet utstyr mot din ruter
 • DSL/Broadband viser kontakt med telesentralen
 • Internet viser at ruteren har kontakt med internett
 • WLAN/Wireless viser at trådløs tilkobling er aktivert (hvis trådløs ruter)

Jevnt over er dette forklaring på lysstatus dersom du vil se mer nøyaktig i forhold til din ruter kan du se dette her ved å klikke på navnet til den ruteren du benytter.

Hvordan finner jeg IP-adressen min?

Direkte link

Din eksterne IP-adresse

Ruteren har en ekstern IP-adresse ut mot internett. Denne finner du enklest ved å besøke en webside som viser deg adressen.

Vi anbefaler minip.no eller nextgentel.no/ip

IP-adressen på datamaskinen

Windows

 • Velg StartKjør eller trykk Windows-tasten + R
 • Skriv cmd og trykk Enter
 • I det svarte vinduet du får opp, skriver du ipconfig
 • Du får opp informasjon om nettverksoppkoblingen og IP-adressen

Mac

Du finner IP-adressen via KontrollpanelNettverk.

Hvilke DNS-servere skal jeg bruke?

Direkte link

Du kan velge selv hvilken DNS server du ønsker å benytte, og kan endre dette inne på våre rutere eller lokalt på din maskin. Men fra NextGenTel sin side er det standard satt opp med vår DNS server på alle våre rutere.

NextGenTels DNS-servere er:

 • 217.13.4.24
 • 217.13.7.140

DNS står for Domain Name System og er systemet som oversetter en webadresse – for eksempel www.vg.no – til en IP-adresse. Les mer om DNS på Wikipedia.

Hastighet på bredbåndet

Direkte link

Det er mange ulike faktorer som påvirker hastigheten på bredbåndet, både hos deg og hos oss som tilbyder. Her kan du lese mer om hva som påvirker hastigheten du får, og hva du selv kan gjøre for å få bedre hastighet.

Hastigheten vi leverer til din ruter vil variere og avhenger først og fremst av:

 • avstand til sentralen
 • hvor mange brukere som er koblet til samme sentral
 • kvaliteten på linjen

I tillegg til dette, er det en rekke forhold hjemme hos deg som kan påvirke hastigheten du måler på dine enheter. Får du ikke den hastigheten du forventer, bør du sjekke om det er noe du kan gjøre for å forbedre kapasiteten i hjemmenettet ditt.

Test hastigheten din

Du kan teste hastigheten din på nettfart.no. For at målingen skal bli så nøyaktig som mulig, bør du følge Nettfart sine tips for hvordan du kan forbedre resultatet.

Åtte tips for raskere bredbånd hjemme

 1. Få mer ut av det trådløse nettverket ditt

  Når du bruker trådløst nett, er det mange ting som kan virke inn på hastigheten din. Vi har derfor laget en egen side med tips for hvordan du får et bedre trådløst nettverk.

 2. Bruk riktig utstyr

  Bruk ruteren du har fått fra NextGenTel. Da får du god hastighet og dekning, og kan koble til nettet både kablet og trådløst. Hvis ruteren ikke fungerer som den skal, får du ny ruter av oss.Ikke kombiner gammelt og nytt utstyr (for eksempel gammelt strømadapter til en ny ruter).

 3. Plasser utstyret riktig

  Opplever du dårlig trådløs dekning kan du forsøke å flytte modemet eller ruteren. I en kjeller eller rom med tykke murvegger, kan signalene bli svakere. Om mulig, plasser ruteren fritt i rommet, et stykke fra tykke vegger, trådløse telefoner og babycalling, og så høyt som mulig.

 4. Forsterk signalene

  Én ruter er ikke alltid nok til å gi gode signaler i alle rom. Dersom du trenger større rekkevidde eller flere konfigurasjonsmuligheter kan det være en løsning å kjøpe et ekstra trådløst aksesspunkt eller annet utstyr som kobles til vår ruter. Slikt utstyr finnes i en rekke varianter og prisnivåer. NextGenTel har ikke support på denne type løsning.

 5. Mange brukere og mye forskjellig utstyr

  Hvis hele familien er på nett samtidig med forskjellig utstyr, vil hastigheten til hver enkelt gå ned. Vurder om du bør oppgradere til et bredbåndsabonnement med høyere hastighet, slik at hjemmenettet ditt tåler flere samtidige brukere.

 6. Datamaskinen og utstyret ditt

  Har du en gammel datamaskin, et gammelt nettverkskort, for lite minne eller en treg prosessor (CPU)? Eldre utstyr gir dårligere fart, så tenk på om du bør oppgradere eller bytte ut noe av utstyret ditt.Sørg også for at datamaskiner, mobiler og nettbrett er oppdatert med siste versjon av operativsystemer og programvare.

 7. Virus og skadelig kode

  Undersøk om datamaskinen er angrepet av virus eller spyware (spionprogrammer). Virus og spyware kan skade maskinen og ta mye kapasitet. Dermed kan både maskinen bli tregere og bredbåndskapasiteten dårligere. Les mer om virus og spyware på Nettvett.no.

 8. Passordbeskytt det trådløse nettverket ditt

  Det er svært viktig at du passordbeskytter det trådløse nettverket. Hvis ikke, kan andre enn dem du har gitt tilgang bruke bredbåndet ditt. Dette vil senke kapasiteten, og du risikerer også at nettverket ditt brukes til ulovlige handlinger. Lær om gode passord på Nettvett.no.

Kan jeg koble annet utstyr til ruteren?

Direkte link

Ja.

Utstyr som tilknyttes ruter levert av NextGenTel skjer på eget ansvar. Dette kan være hub, switch, ruter, trådløst aksesspunkt, etc.

Dersom du har behov for kundestøtte for andre produkter må du henvende deg til den respektive leverandør eller produsent.

Må jeg ha fasttelefon fra Telenor?

Direkte link

Nei, så lenge det er en telefonlinje inn til boligen din, er det ikke nødvendig å ha et aktivt telefonabonnement.

Hva er ruterleie?

Direkte link

Som NextGenTel-kunde får du utlevert en bredbåndsruter til abonnementet. NextGenTel eier ruteren og tar ansvar for at den virker. Om det blir nødvendig å bytte ruteren tar vi også ansvar for det, uten at du må kjøpe en ny ruter.

Se gjeldende prisliste for pris.

Har NextGenTel studenttilbud?

Direkte link

NextGenTel gir studentrabatt til alle studenter, og har i tillegg egne avtaler med flere høyskoler og universiteter.

Kan jeg oppdatere firmware på ruteren?

Direkte link

Vi oppdaterer firmware på bredbåndsruteren ved behov.

Du trenger ikke oppdatere denne selv.

Kontakt kundeservice hvis du har spørsmål.

Nøkkelord: firmware fastvare programvare programvareoppdatering upgrade

Er stråling fra trådløse nettverk farlig?

Direkte link

Nei, det er ikke farlig.

I en undersøkelse presentert av Post- og Teletilsynet i juni 2011 kommer det frem at stråling fra trådløse nettverk er helt ufarlig og ligger langt under grenseverdiene. Målingene ble gjort både inne og utendørs i bl.a. barnehager, på skoler, i privathjem og på arbeidsplasser.

Den kraftigste målingen som ble gjort var på 0,41W per kvadratmeter, som tilsvarer omtrent en hundredel av den anbefalte grenseverdien.

Av trådløse nett som ble målt nevnes følgende:

 • Trådløse nettverk
 • Mobilt bredbånd
 • Trådløse telefoner

Les mer hos NRK.

Ruter i bridge-modus

Direkte link

Ja, du kan benytte egen ruter og sette NextGenTel-ruteren i bridgemodus.

Slik egen konfigurasjon av ruter er derimot ikke støttet av NextGenTel. Vi kan ikke hjelpe deg med oppsett av dette eller oppsett av utstyr som ikke er levert av NextGenTel.

Dersom du likevel velger å sette ruteren i bridgemodus kan du i verste tilfelle måtte stå til ansvar for skade på utstyr som er levert av oss.

Dersom du skal konfigurere ruteren din selv, må du selv sørge for backup av konfigurasjon, brukernavn, passord og lignende selv.

Dersom du må kontakte kundeservice og NextGenTels ruter er satt i bridge-modus, vil vi først be deg resette ruteren. Den vil da få tilbake våre opprinnelige innstillinger.

Retur av elektronisk avfall

Direkte link

Elektriske produkter inneholder miljøskadelige stoffer og skal ikke kastes sammen med annet avfall. Vi tar gratis i mot produkter av samme kategori som vi selger uavhengig av merke og hvor produktet er kjøpt. Dette inkluderer bredbåndsrutere og Set-top bokser.

Utstyr som ikke lenger er i bruk sendes i retur til følgende adresse:

NextGenTel
Postens Godssenter Oslo
0062 Oslo

Bor du i Bergensområdet, kan du besøke vårt kundemottak.

Flere spørsmål og svar om Bredbånd

Epost

Hvordan setter jeg opp autentisert sending av epost i Windows Mail?

Direkte link
 1. Velg fanen Kontoer og trykk på Egenskaper (i noen utgaver av epostprogrammet finner du valget Kontoer under Verktøy-menyen).
 2. Marker epostkontoen og velg Egenskaper. Under fanen Servere haker du av Min server krever godkjenning og trykker på knappen Bruk nede til høyre.
 3. Velg fanen Avansert. I feltet for Utgående mailserver (SMTP) skriver du inn 587.
 4. Trykk på knappen OK for å lagre endringene og knappen Lukk for å lukke kontooversikten.

Kan jeg lese epost på web?

Direkte link

Du kan lese epost på webmail.broadpark.no/

Skriv inn ditt brukernavn og passord for å logge på.

Jeg får en feilmelding: rejected by NextGenTel spamfilter

Direkte link

Eposten du forsøker å sende blir oppfattet som spam.

 1. Sjekk emnefelt og innhold. Fjern eller erstatt innhold som kan forveksles med spam.
 2. Send epost på nytt
 3. Hvis du fremdeles ikke får sendt eposten, kontakt Kundeservice.

Nøkkelord: blokkert mail epost e-post blokkering

Sette opp autentisert sending av epost

Direkte link

Innstillingen for utgående mailserver (SMTP) må endres slik at port for utgående epost er 587.

Dette finner du som regel under avanserte innstillinger i ditt epostprogram.

Servernavn for epost

Tidsavbrudd

Direkte link

Hvis du får tidsavbrudd når du forsøker å sende epost fra ditt epostprogram, sjekk at du ikke har antivirus- eller brannmurprogrammer som hindrer sending av utgående epost.

Noen ganger kan antivirus/brannmur blokkere port 25 (for utgående epost) – denne blokkeringen må oppheves.

Oppsett av epostprogram.

Direkte link

Oppsett av epostprogrammer

Nøkkelord: epost oppsett epostoppsett epostprogram email post

Kontakt oss på epost

Direkte link

Du kan kontakte oss på den måten som passer deg best.

Kontaktinformasjon for Kundeservice

Slik setter du opp epost-programmet ditt

Direkte link

Vi har samlet en rekke guider til hvordan du setter opp epostprogrammet ditt.

Hente og sende epost fra andre epostleverandører

Direkte link

Dersom du skal bruke eksisterende epostkontoer, må du sjekke følgende:

 • Utgående epostserver (SMTP) må være satt til mail.broadpark.no.
 • Inngående epostserver (POP3) må samsvare med din andre epostleverandørs epostserver

Se også

Nyhetsbrev

Direkte link

Vi sender med jevne mellomrom nyhetsbrev til våre kunder.

Ønsker du ikke å motta nyhetsbrev, ligger det alltid en lenke for avmelding i hver epost fra oss.

Når du melder deg av, vil du ikke lenger motta nyhetsbrev.

Nøkkelord: avmelding unsubscribe avmeld

Kan jeg beholde epostadressen hvis jeg avslutter abonnementet?

Direkte link

Nei.

Vi må ha et aktivt kundeforhold for å levere epost-tjenesten.

Når du avslutter abonnementet må vi slette dine kundeopplysninger, og da kan vi heller ikke levere noen tjenester.

Epostadressen blir deaktivert etter at bredbåndslinjen er nedkoblet.

Kan jeg sende epost kryptert?

Direkte link

Nei.

Epostserveren mail.broadpark.no støtter ikke SSL.

Webmail-klienten webmail.broadpark.no er kryptert (HTTPS/SSL).

Flere spørsmål og svar om Epost

Faktura og betaling

Hvorfor får jeg purring når jeg har betalt?

Direkte link
 • Du kan ha betalt feil faktura. Sjekk om du har betalt en faktura som ikke er forfalt. KID-nummer styrer hvilken faktura som blir godskrevet. Om dette er tilfellet, kontakt oss og be om at innbetalingen flyttes till en annen faktura.
 • Du kan ha mottatt et forfallsvarsel. Dette er i grunnen ikke en purring på ubetalt forfalt faktura, men kun en påminnelse på at snart forfaller en ny faktura. Du kan skru av eller endre forfallsvarsling på Min Side.

Jeg får bare purringer, ikke originale papirfakturaer. Hvorfor?

Direkte link

Du har mest sannsynlig valgt EpostFaktura. Dette er et kostnadsfritt alternativ som mange av våre kunder bruker.

Fakturainformasjonen blir da sendt til epostadressen du har registrert hos oss. Spesifisert faktura finner du på Min Side. Her kan du også se hvilke epostadresser vi har registrert på deg og eventuelt oppdatere disse.

Du kan selv endre fakturaformat på Min Side.

Kan jeg få betalingsutsettelse?

Direkte link

Dersom du kontakter oss før det er gått for lang tid etter forfall, og du ikke har benyttet deg av betalingsutsettelse mange ganger tidligere, er det mulighet for at vi vil kunne hjelpe deg med en betalingsutsettelse eller en avdragsordning.

Ta kontakt med oss på telefon 07979 for en vurdering.

Hva er en kreditnota?

Direkte link

Kreditnota er det motsatte av faktura. Ved utstedelse av kreditnota godskrives din saldo med et gitt beløp. Kreditering av en ubetalt faktura fører til at opprinnelig fakturakrav blir redusert (delvis eller helt). Man kan utstede kreditnota dersom faktura er feil.

Som privatkunde vil du ikke få tilsendt kreditnota i papirformat, men de er synlige i fakturaarkivet.

Du kan benytte en kreditnota på følgende måter:

 • Om du ikke har betalt den faktura som kreditnotaen tilhører, kan du redusere betalingen av fakturaen med tilsvarende beløp.
 • Har du allerede betalt den fakturaen, kan du redusere din neste betaling til NextGenTel med kreditbeløpets størrelse.

Dersom du har betalt alle fakturaer fra NextGenTel, og ikke forventer nye fakturaer med det første, kan du kontakte oss for å få beløpet utbetalt.

Hvordan kan arbeidsgiver betale for bredbåndet mitt?

Direkte link

NextGenTel tilbyr to alternativer dersom arbeidsgiver skal betale for ditt bredbånd:

 • Endre fakturaadresse: Bredbåndslinjen står i ditt navn, men faktura sendes til arbeidsgiver. Da må din registrerte fakturaadresse oppdateres til arbeidsgivers adresse. Løsningen er kostnadsfri. Kontakt kundeservice for å få oppdatert din fakturaadresse.
 • Samlefaktura: Arbeidsgiver overtar formelt betalingsansvar for din bredbåndslinje. Dette krever en skriftlig fullmakt fra firmaet som skal overta betalingsansvaret. Fullmaktsskjema må da fylles ut, skrives ut, signeres av arbeidsgiver og sendes til NextGenTel per brev eller fax. Dette er NextGenTels samlefakturatjeneste. Tjenestens kostnad er angitt i gjeldende prisliste for bedrifter

Hvor finner jeg min faktura?

Direkte link

Du finner en oversikt over alle dine fakturaer på Min Side.

Fakturaoversikt

Inn- og utbetalinger

Når får jeg faktura?

Direkte link

Faktura sendes ut i slutten av hver måned med forfall i den påfølgende måneden.

Hvis du har valgt en annen betalingsperiode enn månedlig fakturering, vil faktura bli sendt ut på samme tidspunkt i måneden, men ikke like ofte.

Velg hvor ofte du vil motta faktura

Fakturagebyr

Direkte link

EpostFaktura og eFaktura er kostnadsfritt.

For papirfaktura tilkommer et gebyr.

 

Hvordan oppretter jeg eFaktura?

Direkte link

NextGenTel tilbyr eFaktura. Du kan enkelt melde deg på eFaktura ved å trykke på eFaktura-ikonet i nettbanken etter at du har betalt en faktura fra oss.

Mer informasjon om eFaktura

Kan jeg betale med kort?

Direkte link

På nett

Vi tilbyr ikke kortbetaling (VISA/Mastercard osv) på nett.

Kundemottak

På vårt kundemottak i Bergen er det mulig å betale faktura med kort.

Må jeg betale noe om jeg sier opp bredbåndet?

Direkte link

Hvis du sier opp abonnementet i bindingstiden må du betale et gebyr i forhold til hvor lenge det er igjen av bindingstiden (se gebyr/tjenester).

Oppsigelsestiden gjelder én måned fra utløpet av oppsigelsesmåneden (f.eks. om du melder oppsigelse i mai, betaler du ut juni), og gjelder selv om bredbåndet ikke benyttes i perioden.

Om du har betalt inn for mye, blir tilgodebeløpet utbetalt til deg. En til to uker etter oppsigelsen finner du informasjon om ev. restbeløp i fakturaoversikten på Min Side. Den siste fakturaen vil inneholde ev. forbruk for telefoni, filmleie eller mobilt bredbånd.

Bredbåndsutstyret må returneres til NextGenTel når linjen er koblet ned, for å unngå gebyr for ikke returnert utstyr. Dersom utstyret returneres innen tre måneder kan en ev. faktura bli slettet. Etter tre måneder blir all informasjon om kundeforholdet anonymisert i henhold til personopplysningsloven.

Flere spørsmål og svar om Faktura og betaling

Forhandlere

Bredbånd fra Telipol

Direkte link

Faktura

NextGenTel er Telipols linjeleverandør, men nesten all fakturering blir foretatt av Telipol.

Ved spørsmål om din faktura, ber vi deg kontakte Telipol på epost ks@telipol.no.

Teknisk support

Som Telipols linjeleverandør, har NextGenTel all support på tekniske problemer med din bredbåndslinje. Dette forutsetter at du benytter deg av utstyret NextGenTel sendte deg ved oppstart av kundeforholdet hos Telipol.

Du kan kontakte Kundeservice via telefon 07979, chat eller kontaktkskjema.

Bredbåndstelefon

Bredbåndstelefonien din er levert fra Telipol, gjennom Telipols eget utstyr koblet til innenfor ruteren levert av NextGenTel. Dette utstyret er kompatibelt med vår ruter, og Telipol utfører feilsøk på dette utstyret.

Om du har problemer med bredbåndstelefonen, kontakt Telipol på 815 58 920.

Flere spørsmål og svar om Forhandlere

Kredittsjekk

Dere finner meg ikke i kredittopplysningsregistrene. Hvorfor?

Direkte link

Dersom du ikke har levert selvangivelse et av de siste tre årene vil det ofte ikke være noen opplysninger registrert på deg hos vår leverandør av kredittopplysninger.

Vi vil da trenge bekreftelse på din identitet i form av kopi av legitimasjon med fødselsdato. Dette kan du sende som vedlegg til i en epost til kredittsjekk@nextgentel.no.

Alternativt kan bekreftelse sendes på faks 55 52 79 10 merket med ditt kundenummer.

Dersom du er utenlandsk statsborger, trenger vi også ditt personnummer, eller D-nummer (midlertidig personnummer). Vi kan dessverre ikke behandle din bestilling uten dette.

Hva er D-nummer?

Direkte link

Et D-nummer er et midlertidig personnummer for utenlandske statsborgere. Dette får man blant annet når man får utskrevet skattekort.

Vi trenger D-nummeret for å utføre kredittsjekk.

Bestillingen kan ikke behandles uten D-nummer eller personnummer.

Les mer om D-nummer hos Skatteetaten

Flere spørsmål og svar om Kredittsjekk

Mobilt bredband

Flere spørsmål og svar om Mobilt bredband

Mobiltelefon

Hvor mye kan jeg surfe?

Direkte link

150 MB holder til for eksempel

 • 375 nettsider eller
 • 2,5 timer musikkstreaming eller
 • 35 minutter videostreaming eller
 • 7500 eposter uten vedlegg eller 300 med vedlegg

Bruker du mobilen til nettaviser, epost og Facebook tilsvarer 150 MB cirka 45 minutter bruk i uken.

1 GB holder til for eksempel

 • 1000 sider på Facebook eller
 • 500 sider nettavis eller
 • 15 timer musikkstreaming eller
 • 4 timer web-TV eller
 • 4 timer YouTube eller
 • 1,5 timer film

3 GB holder til for eksempel

 • 3000 sider på Facebook eller
 • 1500 sider nettavis eller
 • 50 timer musikkstreaming eller
 • 12 timer web-TV eller
 • 12 timer YouTube eller
 • 4,5 timer film

8 GB holder til for eksempel

 • 8000 sider på Facebook eller
 • 4000 sider nettavis eller
 • 130 timer musikkstreaming eller
 • 30 timer web-TV eller
 • 30 timer YouTube eller
 • 10 timer film

Er det bindingstid på mobilabonnementet?

Direkte link

Nei. Det er ingen bindingstid på mobilabonnement fra NextGenTel.

Tilbyr NextGenTel kontantkort?

Direkte link

Nei, vi tilbyr dessverre ikke kontantkort.

Må jeg ha bredbånd fra NextGenTel for å kunne bestille mobilabonnement?

Direkte link

Nei, det er ikke nødvendig med bredbånd for å kunne bestille mobilabonnement.

Hvordan bestiller jeg Nano-SIM til iPhone 5 / iPad Mini?

Direkte link

Ring oss på 07979, så sender vi deg nytt SIM-kort i posten.

Kan jeg surfe på 4G-nettet fra mobilen?

Direkte link

Ja, du kan benytte 4G (LTE) med abonnementene Fri Bruk +1 GB, Fri Bruk + 3 GB og Fri Bruk + 5 GB.

Du trenger en mobiltelefon som støtter 4G, og at det er 4G-dekning der du befinner deg.

Se bruksanvisningen for din telefon for hvordan du aktiverer 4G.

Dekningskart

Hvorfor får jeg en feilmelding når jeg setter inn SIM-kortet?

Direkte link

Hvis det er første gang du bruker et SIM-kort fra NextGenTel i den aktuelle mobiltelefonen, er telefonen sannsynligvis operatørlåst. Her kan du lese mer om operatørlås.

Dersom SIM-kortet har fungert fint i samme mobil tidligere, kan det være en feil på SIM-kortet eller på din telefon. Om du har mulighet, bør du forsøke å sette SIM-kortet i en annen telefon (som ikke er operatørlåst). Dersom dette fungerer, er det sannsynligvis noe galt med din mobiltelefon, og du bør kontakte forhandleren du kjøpte den hos.

Hvis du opplever samme problem i flere telefoner, kan det være noe galt med SIM-kortet. Da må du ta kontakt med kundeservice.

Kan jeg få et nytt nummer når jeg bestiller mobilabonnement?

Direkte link

Ja, du kan få et nytt telefonnummer, eller du kan overføre ditt eksisterende nummer.

Hvordan bytter jeg til et annet mobilabonnement fra NextGenTel?

Direkte link

Ring oss på 07979 eller kontakt oss via chat/kontaktskjema.

Hva er UMTS og 3G?

Direkte link

UMTS, bedre kjent som 3G, står for 3. generasjons mobilsystem. 3G er først og fremst utviklet for å støtte tjenester som tale og høyhastighets data- og multimedia tjenester. Den største forskjellen med dette nettet er økt hastighet på datatjenester. 3G er aktivert på alle mobilabonnementene til NextGenTel.

Kan jeg benytte 3G og EDGE med alle mobiltelefoner?

Du må ha en telefon som støtter 3G og/eller EDGE-teknologien. Disse vil også støtte GSM og GPRS som vanlig.

Kan jeg bruke 3G i utlandet?

Direkte link

Ja, i de aller fleste land kan du benytte 3G.

Dersom det ikke er etablert roaming på 3G i det landet du reiser til, kan du likevel bruke din 3G-telefon som vanlig på GSM-nettet i dette landet.

NB! Bruk av 3G i utlandet kan være meget dyrt.

Hvordan melder jeg fra om feil?

Direkte link

Vi anbefaler deg å først sjekke våre mobilvennlige hjelpesider og deretter melde feilen inn til kundeservice for videre behandling.

Selger NextGenTel mobiltelefoner?

Direkte link

Nei, vi selger ikke mobiltelefoner.

BankID på mobilen

Direkte link

Med mobil fra NextGenTel får du også BankID på mobilen. Dermed kan du alltid være klar til å logge på nettbanken bare du har mobilen med deg. BankID på mobilen gjør også kodebrikken din overflødig.

Her kan du lese mer om BankID på mobilen.

 

Slik bruker du personsvar (mobilsvar)

Direkte link

Nummeret til personvar er 921 00 000.

Se bruksanvisning for personsvar for hjelp med å opprette egen velkomsthilsen og endre innstillinger for viderekobling til personsvar.

 

Hvilket mobilnett bruker NextGenTel?

Direkte link

NextGenTel benytter Telia sitt mobilnett.

Se dekningskart

Flere spørsmål og svar om Mobiltelefon

Om mitt abonnement

Hvilket abonnement har jeg?

Direkte link

Logg inn på Min Side, så får du full oversikt over dine abonnement.

På Min Side kan du også bestille tilleggstjenester som mobilabonnement, bredbåndstelefon, TV og sikkerhetspakke.

Du kan også endre hastighet på bredbåndet og endre på andre tjenester og abonnement.

Oversikt over dine abonnement

Direkte link

Du finner en oversikt over alle dine abonnement på Min Side.

Her får du full oversikt over:

 • Bredbånd
 • TV
 • Telefon
 • Mobil
 • Sikkerhetspakke

Hvordan blir jeg kunde?

Direkte link

Du kan enkelt bestille bredbånd og mobilabonnement på våre nettsider.

Du kan også ringe oss på 07979 eller kontakte oss via chat og kontaktskjema.

Retur av elektronisk avfall

Direkte link

Elektriske produkter inneholder miljøskadelige stoffer og skal ikke kastes sammen med annet avfall. Vi tar gratis i mot produkter av samme kategori som vi selger uavhengig av merke og hvor produktet er kjøpt. Dette inkluderer bredbåndsrutere og Set-top bokser.

Utstyr som ikke lenger er i bruk sendes i retur til følgende adresse:

NextGenTel
Postens Godssenter Oslo
0062 Oslo

Bor du i Bergensområdet, kan du besøke vårt kundemottak.

Flere spørsmål og svar om Om mitt abonnement

Sikkerhet

Hvordan ser en spam-epost ut?

Direkte link

Her er et typisk eksempel på hvordan en spam-epost ser ut.

Hvordan ser vi at dette er spam?

 • Sendt fra “Broadpark.no”. Dette er vårt epostdomene, men informasjon sendt fra NextGenTel, sendes med “NextGenTel” som avsender.
 • Dårlig språk kan være en indikasjon på at denne ikke kommer fra selskapet dem utgir seg for å være
 • Det ville vært en svært dårlig sikkerhetsmessig løsning å be om oppdateringer fra kunder på denne måten. Derfor ber hverken NextGenTel eller andre seriøse kundene sine om å “Re-validere Din Kontoen” slik.

Jeg har allerede klikket…

 • Dersom du allerede har klikket på en slik link og oppgitt brukerinformasjonen din, må du så snart som mulig endre passord på epostkontoen din.

 

0910_Spam

Flere spørsmål og svar om Sikkerhet

Sikkerhetspakke

Hvilke operativsystemer støtter NextGenTel Sikkerhetspakke?

Direkte link

NextGenTel Sikkerhetspakke fungerer for:

 • Microsoft Windows 10
 • Microsoft Windows 8
 • Microsoft Windows 7
 • Microsoft Windows Vista
 • Microsoft Windows XP Service Pack 3

Og for:

 • Apple Mac OSX

Dette gjelder både for NextGenTel Internet Security og NextGenTel Sync.

Er jeg bedre beskyttet med to antivirusprogrammer?

Direkte link

Antivirusprogrammer åpner filer aktivt for å sjekke for virus.

Disse kan da ende opp med å krangle med hverandre da begge vil se på hverandre som virus og gi utslag på  hverandre.

Bruk derfor bare ett antivirusprogram.

Datamaskinen virker ikke etter installasjon av Sikkerhetspakke

Direkte link

Du har sannsynligvis installert NextGenTel Sikkerhetspakke sammen med et annet antivirusprogram og/eller brannmurprogram.

Du må fjerne det andre programmet.

 • Start datamaskinen på nytt
 • Trykk tasten F8 flere ganger mens maskinen starter opp helt til du får opp en meny
 • Velg Sikkerhetsmodus

Når maskinen har startet opp i sikkerhetsmodus, må du avinstallere andre antivirusprogrammer og brannmurer via Kontrollpanel i Windows.

Kan jeg bruke lisensnøkkelen fra NextGenTel på en annen versjon av F-Secure?

Direkte link

Nei.

Du må installere vår versjon av programvaren for at lisensnøkkelen skal virke.

Kan jeg ha andre antivirusprogrammer/brannmurer installert?

Direkte link

Du bør ikke ha to antivirusprogrammer installert samtidig. Fjern det gamle programmet før du installerer NextGenTel Sikkerhetspakke.

Installasjonsprogrammet til NextGenTel Sikkerhetspakke vil automatisk prøve å finne og avinstallere andre antivirusprogrammer og brannmurer, men det er ikke sikkert at den finner alle slike programmer. Vi anbefaler at du uansett fjerner andre og eldre sikkerhetsprogrammer manuelt.

Avinstallere Sikkerhetspakke

Direkte link

Hvis du må avinstallere programvaren, enten for å bruk en annen løsning eller hvis du heller vil bruke programmet på en annen/ny datamaskin, er det enkelt å avinstallere programmet.

 • Gå inn i Kontrollpanel i startmenyen i Windows
 • Velg Programmer
 • Velg Programmer og funksjoner
 • Velg NextGenTel Sikkerhetspakke og trykk Avinstaller

Følg deretter veiviseren for å avinstallere programmet.

Jeg får ikke tilgang til internett etter installasjon

Direkte link

Dette kan forårsakes av funksjonen Foreldrekontroll. Du vil få meldingen “Dette webområdet har blitt nektet visning av Foreldrekontroll”.

Avanserte innstillinger i kontrollpanelet for Sikkerhetspakke viser de sidene som er blitt nektet tilgang.

Du kan tillate de sidene som feilaktig er blokkert, eller velge å deaktivere foreldrekontrollen.

Hvordan ser en spam-epost ut?

Direkte link

Her er et typisk eksempel på hvordan en spam-epost ser ut.

Hvordan ser vi at dette er spam?

 • Sendt fra “Broadpark.no”. Dette er vårt epostdomene, men informasjon sendt fra NextGenTel, sendes med “NextGenTel” som avsender.
 • Dårlig språk kan være en indikasjon på at denne ikke kommer fra selskapet dem utgir seg for å være
 • Det ville vært en svært dårlig sikkerhetsmessig løsning å be om oppdateringer fra kunder på denne måten. Derfor ber hverken NextGenTel eller andre seriøse kundene sine om å “Re-validere Din Kontoen” slik.

Jeg har allerede klikket…

 • Dersom du allerede har klikket på en slik link og oppgitt brukerinformasjonen din, må du så snart som mulig endre passord på epostkontoen din.

 

0910_Spam

Flere spørsmål og svar om Sikkerhetspakke

Telefon

Fungerer bredbåndstelefoni sammen med alarm?

Direkte link
 1. Trygghetsalarm: Vi leverer ikke NextPhone hvis det skal kobles en trygghetsalarm på linjen. En trygghetsalarm bør ha 100 % oppetid og det kan vi ikke garantere på bredbåndstelefoni.
 2. Boligalarm: NextPhone kan fungere sammen med boligalarm, dette avhenger av utstyret fra alarmselskapet. Kontakt ditt alarmselskap for ytterlig informasjon rundt dette.

Må jeg ha bredbånd fra NextGenTel for å kunne bestille telefon?

Direkte link

Ja, vi leverer kun telefoni til våre bredbåndskunder.

Har du allerede bredbånd fra NextGenTel kan du få bredbåndstelefoni på bare tre dager.

Må jeg åpne porter i ruter for at bredbåndstelefoni skal fungere?

Direkte link

Nei, så lenge du har bredbånd fra NextGenTel behøver du ikke å åpne porter i ruteren for å kunne benytte bredbåndstelefon.

Slik kobler du opp bredbåndstelefoni

Hvordan bestiller jeg bredbåndstelefon?

Direkte link

Dersom du ikke har bredbånd fra NextGenTel fra før, kan du bestille bredbåndstelefon og bredbånd i vårt bestillingsskjema.

Hvis du har bredbånd fra NextGenTel kan du bestille bredbåndstelefon på Min side.

Du kan også ringe oss på 07979 for bestilling.

Kan jeg benytte bredbåndstelefonen ved strømbrudd?

Direkte link

Nei, bredbåndstelefonen trenger strøm for å kunne fungere. Du kan eventuelt koble til UPS (batteribackup) for å redusere ulempen ved strømutfall.

Kan jeg benytte NextGenTels bredbåndstelefon i andre nett?

Direkte link

Nei, bredbåndstelefoni fungerer bare på bredbåndets installasjonsadresse.

Grunnen til dette er blant annet at når du ringer et nødnummer kommer du til nærmeste nødsentral som får viktige informasjon om hvor du ringer fra (navn, adresse, telefonnummer, osv).

Overføre telefonnummer (portering)

Direkte link
Denne artikkelen gjelder portering av telefonnummer til NextPhone bredbåndstelefon (ikke mobil).
 

For å fullføre din bestilling av portering/overføring av telefonnummer må du fylle ut et fullmaktsskjema.

Elektronisk fullmakt

Hvis juridisk eier av bredbandet og nåværende telefonabonnement er samme person kan du benytte skjema på Min Side.

Manuell fullmakt

Hvis det er forskjellige juridiske eiere må du fylle ut skjema (PDF) og returnere skjemaet via e-post eller post.

VIKTIG: Det er viktig at alle opplysninger i fullmakten stemmer og at det er juridisk eier av nåværende telefonabonnement som fyller ut fullmakten. Hvis ikke kan det føre til forsinkelser i forbindelse med å portere dine nummer.

Jeg har forstått det slik at ruteren vanligvis ikke bør slås av. Hva gjør jeg når det lyner og tordner?

Direkte link

Det er helt korrekt at ruteren helst bør stå påslått hele tiden, men vi anbefaler likevel at du trekker ut strøm og telefonkabel fra ruteren når det lyner og tordner. En av grunnene til at du vanligvis ikke skal slå av ruteren er at den skal kunne motta eventuelle programvareoppdateringer eller nye innstillinger fra oss. Slike oppdateringer sendes sannsynligvis ikke ut samtidig som tordenværet pågår, men risikoen for skade på ruteren som følge av lyn og torden er såpass stor at utstyret bør kobles fra i perioden. Koble ruter, telefonadapter, TV-boks og annet utstyr tilbake etter at uværet har passert og ikke lenger kan forårsake skade.

Må jeg kjøpe nytt telefonapparat?

Direkte link

Nei. Så lenge du har en vanlig fasttelefon kan du bruke den sammen med bredbåndstelefoni fra NextGenTel. Trådløse telefoner kan også brukes.

Unntaket er ISDN-apparater, de kan ikke brukes sammen med bredbåndstelefoni.

 

Endre tid før viderekobling til telefonsvarer

Direkte link

Du finner innstillinger for telefonsvarer i kontrollpanelet på Min Side.

Her kan du bestemme hvor lang tid du vil telefonen skal ringe før telefonsvareren tar over.

Flere spørsmål og svar om Telefon

TV

Trenger jeg nytt TV-apparat?

Direkte link

Nei, dekoderen kan benyttes med alle TV-apparater som har HDMI- eller Scart-tilkobling.

Kan jeg bruke mitt MediaCenter-system?

Direkte link

Nei. Dette vil ikke fungere. TV-signalene er kryptert, og må dekrypteres i TV-dekoderen.

Tilkobling via Scart eller HDMI til en MediaCenter-PC vil heller ikke fungere.

Kan jeg ta opp programmer og filmer?

Direkte link

Med en PVR-dekoder kan du ta opp programmer og ta pause i sendingene.

Du kan ikke spille inn filmer som du bestiller via filmleietjenesten

Oppgrader til PVR-dekoder

Mer om våre dekodere

Kan andre leie filmer på min konto?

Direkte link

Det er ikke mulig å leie film uten PIN-kode. Koden bør bare opplyses til dem som har tillatelse til å leie film.

Hvor finner jeg brukerveiledning for TV?

Direkte link

Brukerveiledning sendes sammen med TV-dekoderen.

Kontakt gjerne kundeservice dersom du ikke har fått veiledning eller ønsker ny tilsendt. Brukerveiledningene er også tilgjengelig på våre nettsider.

Hva er Elektronisk programguide (EPG)?

Direkte link

EPG-en viser programinformasjon på skjermen, og dette finnes for alle kanaler på NextGenTel TV.

EPG gir deg oversikt over hva som går på TV på alle kanaler 3 dager frem i tid.

Hvor mange TV-apparater kan jeg benytte?

Direkte link

Dette avhenger av hvilken type teknologi bredbåndslinjen din er tilkoblet.

 1. På ADSL (Bredbånd 5, Bredbånd 10 og Bredbånd 20) leverer vi kun én eller to TV-dekodere. Men du kan ikke se på to direktesendte kanaler samtidig. Du kan se på et opptak på én dekoder, mens du ser på direktesendt TV på en annen dekoder.
 2. På VDSL (Bredbånd 30 og Bredbånd 40) leverer vi opptil tre TV-dekodere. Her kan du se på TV på to dekodere samtidig som du tar opp et program på den tredje dekoderen. Du trenger kun én PVR da alle dekoderne har tilgang til opptakene du gjør.
 3. På Fiber leverer vi opptil seks TV-dekodere. Her kan du se på TV samtidig som du tar opp et program. Du trenger kun én PVR da alle dekoderne har tilgang til opptakene du gjør. Du kan ikke ha mer enn fire dekodere koblet direkte til bredbåndsruteren. Hvis du ønsker TV til flere enn fire rom (dekodere), så må du selv kjøpe inn en enkel switch som f.eks. denne fra Komplett. Med en slik løsning føres en kabel fra ruteren og inn i switchen, og deretter kan signalene spres til flere dekodere ved hjelp av kabel.

PS! Det finnes utstyr hos elektronikkforhandleren som lar deg sende et TV-signal til flere TV-apparater, men dette betyr at alle TV-apparatene viser den samme kanalen.

Hvor mange filmer får jeg tilgang til med NextGenTel TV?

Direkte link

NextGenTel har avtaler med kjente filmdistributører som SF Anytime og Nordisk Film. Vi har i dag mange tusen filmer i utvalget. Filmtjenesten oppdateres ukentlig med nye titler fra leverandørene. Erotiske voksenfilmer leveres av Xotix. Voksenfilmer er automatisk låst og du trenger voksen PIN kode for å se filmene.

Hva er leveringstiden på NextGenTel TV?

Direkte link

Leveringstiden avhenger om du er ny bredbåndskunde, eller om du allerede har bredbånd fra NextGenTel.

 1. Dersom du er ny kunde og bestilte TV sammen med bredbåndet, er TV vanligvis klart innen en uke etter at bredbåndet er installert. Leveringstid for bredbånd kommer i tillegg.
 2. Dersom du allerede har bredbånd fra NextGenTel, er leveringstiden inntil 1 uke fra du bestiller TV.

Hvordan endrer jeg TV-abonnement?

Direkte link

For å endre abonnement benytter du Min Side.

Du kan bare ha én grunnpakke, men du kan utvide med så mange tilleggspakker og enkeltkanaler som du måtte ønske.

Du kan også endre abonnement ved å kontakte oss via kontaktskjema, chat eller på telefon 07979.

Oversikt over tilgjengelige TV-pakker og kanaler

Er TV tilgjengelig på min adresse?

Direkte link

For å få TV må du ha (eller kunne få) bredbånd fra NextGenTel.

Sjekk om du kan få TV

Har du allerede bredbånd, logg inn og bestill.

 

Bruk samme fjernkontroll til TV-apparatet som til TV-dekoderen

Direkte link

Hvis du vil at fjernkontrollen skal kunne brukes både for TV-dekoderen og TV-apparatet, så må du først programmere fjernkontrollen til bruk med TV-en. Det er fjernkontrollen for TV-dekoderen som du skal programmere til å virke mot både TV-dekoderen og TV-apparatet.

Vanligvis kan fjernkontrollen programmeres automatisk med noen få klikk på fjernkontrollen. Hvis synkroniseringen ikke skjer automatisk må du programmere fjernkontrollen manuelt.

Slik programmerer du fjernkontrollen automatisk

 1. Skru på TV-en
 2. Trykk på TV/STB-knappen eller knappen med to piler i rødt og grønt på fjernkontrollen i minst to sekunder til TV-en blinker to ganger på toppen av fjernkontrollen
 3. Skriv inn “0 0 1″ innen ti sekunder. TV blinker to ganger for å bekrefte
 4. Pek på TV-en med fjernkontrollen. Trykk på TV/STB-knappen til TV-en slås av. Dette kan ta flere minutter, og i løpet av den tiden blinker det på fjernkontrollen
 5. Bekreft programmering ved å trykke på OK-knappen
 6. Trykk av/på-knappen for å slå på TV-en igjen
 7. Sjekk at fjernkontrollen fungerer som den skal ved å bruke den til å endre volumet. Hvis volumet på TV-en ikke endres, må prosessen gjentas flere ganger. Hver gang vil fjernkontrollen prøve en ny kode. Hvis dette ikke lykkes etter flere forsøk, må programmeringen gjøres manuelt

Vi gjør oppmerksom på at Kundeservice ikke kan hjelpe med programmering av fjernkontrollen.

Slik programmerer du fjernkontrollen manuelt

 1. Finn produsenten av ditt TV-apparat i listen over produktkoder, som vist under. Legg merke til at det kan være mer enn én kode for noen produsenter. Hvis det er flere koder for fjernkontrollen, må du starte med den første. Hvis TV-en er ny så prøver du de høyeste tallene først
 2. Skru på TV-en
 3. Trykk på TV/STB-knappen eller knappen med to piler i rødt og grønt på fjernkontrollen i minst to sekunder til TV-en blinker to ganger på toppen av fjernkontrollen
 4. Skriv inn den tresifrede produktkoden innen ti sekunder. TV blinker to ganger øverst på fjernkontrollen for å bekrefte
 5. Hvis du skrur av TV-en, så skru den på igjen og sjekk om de andre funksjonstastene på fjernkontrollen også fungerer. Hvis de andre tastene fungerer som de skal så er programmeringsjobben fullført
 6. Hvis TV-en ikke skrur seg av eller om det er koder som ikke fungerer ordentlig, så gjenta denne prosessen

Du kan med fordel notere produktkodene som gjelder for ditt TV-apparat for senere bruk.

Liste over produktkoder

Model Produktkode
2
2M Electronics 251
A
A.R.Systems 213 283 288 418 424 491 501 707
Accent 149 419
Action 149 284 299 424 611 699
Admiral 103 109 110 135 149 194 288 424 528 684
Advent 658
Adyson 294 299 424
Aeg 481 675
Agashi 424
Agazi 288
Agb 207
Aiko 149
Aim 419 424
Aiostay 213 528
Airis 581
Aiwa 160 242 424
Akai 103 108 110 111 112 114 140 143 149 214 242 252 280 299 371 374 385 410 414 416 419 424 464 474 479 486 579 613 660 699 709 716
Akiba 140
Akira 419 670
Akura 107 121 140 149 262 288 424
Alba 112 128 132 140 149 153 214 262 280 288 328 330 414 416 424 434 632 655 676 684
Albiral 213 424 685 692
Alcyon 355
Alfa 419
Allorgan 108 633 709
Allstar 424 491
Alphatronik 555
Altus 474 479
American High 284
Americana 284
Amstrad 109 141 149 366 544 701
Andersson 464
Anglo 132 149 288
Anitech 139 149 288 294 299 352 355 424 491 692
Ansonic 149 218 262 263 288 414 416 464 480 481 493 503 676 692
Antecno 140
Aoc 299 424
Arc En Ciel 220 713 718
Arcon 541 693
Arctic 474 479
Aristona 250 346 418 419 424
Art Tech 424
Asa 268 278 355 357 533
Asberg 352 355 424 684 692
Asora 149
Astra 149 424
Asuka 140 288
Atec 338
Atlantic 266 424 709
Atlas 418
Atori 149
Atoro 149
Audio Technica 202
Audiosonic 140 149 262 263 288 424
Audioton 149
Audiovox 424
Ausind 355
Autovox 108 217 355 709
Aver Media 625
Awa 149 424
Axxion 139 149 280
B
Bang 244
Bang & Olufsen 424 516 530
Basic Line 108 139 140 143 149 152 414 416 424 463 474 479 480 481 562 675 676
Baur 103 108 110 113 149 170 172 174 242 244 245 250 252 351 366 418 419 422 424 444 477 508 564 568 570
Baysonic 288
Bazin 117
Bec 103 207 424 611 699
Becrese 103 110 299 351 424 564 570 611 613 616
Beko 262 263 269 402 414 424 474 475 479 482 615 616 674 676 716
Bell & Howell 194 424 560
Benchmark-Beaumark 149 284 299 424
Benq 618
Beon 424 684
Best 262 263
Bestar 112 262 424
Bigston 149
Black Panther 692
Black Star 218
Blackstripe 284 560 564 570
Blaupunkt 116 143 153 225 240 242 244 245 250 252 253 257 273 274 276 418 730
Blautech 496
Blue Sky 140 153 414 416 424 447 463 464 474 479 480 481 493 503 644 675 676
Bondstec 217
Bosch-Bauer 122
Boxford 484 490 640
Brandt 110 220 304 713 716 718 726
Brandt Electronique 220 713 718 724 726
Braun 422 727
Brendstar 149
Brinkmann 684
Brionvega 109 419 424 528 689
Brockwood 110 299
Broksonic 110 299
Brother 288
Bruns 108 263 528 690 692
Bsr 117 132 633
Btc 140
Bush 103 112 128 132 140 153 214 280 285 288 330 414 416 417 424 434 632 676
C
Cample 110 299
Campomatic 575
Canal+ Canalsatellite 403
Candle 299
Capehart 299 424 699
Capsonic 288 424
Carrefour 355 424
Carver 424
Casio 424
Cathay 424
Cci 547
Centurion 424
Century 218 528
Cge 112 117 149 218 274 275 352 355 684 730
Cgm 139 149
Charpy 583
Ciate 528
Cie 149 152 217 544
Cihan 419
Cimline 149 632
Cinex 493 503
Circuit City 110 299
Citizen 284 299 424 570
City 149
Clarivox 207 211 213 218 350 424 680 696 706
Claton 414 416
Clatronic 122 132 140 149 218 262 280 352 424 474 479 684 692
Claud 419
Clubinternet 572
CMX/Commax 624
Colortyme 284 424
Combi 629
Computec 499
Computron 149 424
Concorde 149
Condor 122 139 149 218 262 424 491 684 692
Conic 299 424 611
Conrac 677 678
Constructa 418
Contec 139 149 295 303
Continental 153
Continental Edison 153 220 713 718 726
Corfung 288
Coronado 299
Cosmel 149
Craig 424
Crosley 134 218 262 274 352 355 424 528 611
Crosswood 414 416
Crown 110 132 149 194 262 263 264 299 352 355 424 686 692
Crystal 419
Cs Electronics 140 217 218
Ctc Clatronic 122 218 684 692
Curtis 424 495 684
Curtis Mathes 284 299 424 560 570
Cyberpix 464
D
Daewoo 149 152 156 158 159 160 219 299 419 424 425 434 445 491
Daichi 149
Daimond 419
Dainichi 140
Dalco 669 670
Dansai 299
Dantax 263 423 474 479
Davis 419 454
Dawa 424
Daytron 149 299 564
Dce 414 416 437
De Graaf 103 110
Deca 493 503
Decca 208 302 424 493 503 529 682 700
Dell 673
Denver 149
Desmet 149 424
Diamond 149
Digiline 676
Digitalsat 403 419
Digitech 366
Digiturk 416
Dixi 149 424 690
Dmtech 414 416 463 465 540
Doric 126
Dream Multimedia 411 513
Dts 149
Dual 108 109 140 149 265 266 351 366 419 424 432 434 440
Dumont 110 268 299 355 528 684 692
Dynamic 149
Dynatech 110 299
E
Eaton 284
Ecrom 414 416
Ecron 447
Edison 153
Edison Minerva 153
Eksperten Vest 255
Elbe 109 132 213 265 414 416 418 424 453 480 481 539 639 641 694
Elbit 419 424 426
Elbit Fraba 429
Elcit 218 692
Elecs 419
Electratune 299
Electro Tech 149
Electrohome 110 299 560 611
Electronika 264 424
Elekta 139 149 288
Elektronika 264 419 424
Elemis 262 263
Elin 108 149 268 424 491
Elite 122 140 276 284 299 424 560 570
Elmak 397 424 427 675
Elman 132 692 716
Elta 112 149 424
E-Max 619 661
Emerson 110 112 122 140 262 263 280 299 414 416 424 474 479 480 481 528 676 692 706
Eon 284
Epson 307 336 637
Erres 242 346 418 419 424 507
Eternity 661
Etron 108 149 424
Euro-Feel 288
Euroline 424 474 479
Euroman 424
Euromann 263 288 424
Europhon 112 132 207 214 215 218 424 692 694
Excelsior 403
Expert 108 266 376 709
F
Fenner 149 424 676
Ferguson 107 108 109 110 117 134 135 170 172 174 180 213 221 242 244 252 268 274 295 303 304 350 363 369 392 394 418 419 421 424 453 491 508 564 568 570 577 603 610 611 615 616 630 682 698 700 716 718 722 723 724 726 729 730 731
Fidelis 149 424
Fidelity 108
Filsai 149
Finlandia 103 117 278 562 724
Finlux 132 149 208 218 268 278 279 355 357 371 372 373 374 376 379 382 385 388 418 419 424 493 503 528 664 682 684 687 692
First Line 108 109 112 122 132 149 152 169 213 218 414 416 418 424 463 474 479 491 562 624 633 676
Fisher 108 127 134 155 172 262 268 295 296 351 528 560 561 564 690 691
Flint 424
Force 550 661
Formenti 122 214 355 419 424
Fortress 194 299
Fraba 262
Frontech 103 128 132 149 210 218 288 301
Fuji 709
Fujitsu 109 110 175 236 266 299 678 699 709
Fujitsu General 109 266 709
Fulton 501
Funai 110 149 175 288 299 410 633
G
Galaxis 262 684 692
Galaxy 262 684 692
Galeria 149
Gbc 103 132 134 135 149 211 219 424
Ge 724
Geber 108
Gec 108 110 116 117 126 208 424 611 682
Geloso 103 132 134 135 140 149 219
Gemsound 149
General 149 670
General Technic 149
Genexxa 140 424
Gericom 337 652
Giant 424
Gitem 250 419 424 718 724
Gm 149
Gmg 149 684
Goldbox 403
Goldhand 149
Goldi 419
Goldstar 128 132 146 149 153 210 217 242 262 266 284 288 299 353 419 424 436 448 474 479 491 556 611 688 699
Goldy 670
Goodmans 140 149 152 160 161 165 280 326 330 363 399 414 416 418 419 424 435 437 445 451 463 491 579 660 676
Gorenje 262 263
Gpm 140 149
Gradin 140 149 424
Graetz 103 108 114 116 117 126 134 414 416
Gran Prix 493 503
Granada 103 110 117 119 120 126 143 180 191 192 208 225 262 263 278 350 363 376 378 385 403 418 419 424 442 449 560 562 568 570 601 604 606 613 682 699 700 724
Grandin 108 414 416 676
Grenadier 149 424
Gronic 112 424
Grundig 110 148 153 238 239 240 241 242 244 245 246 250 252 253 256 258 260 261 264 328 350 352 354 355 359 360 402 413 418 419 424 447 449 453 468 496 515 632 661
Grunkel 414 416
Gtt 149 684
Guttronic 118
Gze Unimor 262
H
Haier 185 286 290 293 449 560
Halifax 288
Hallmark 110 299
Hanseatic 103 108 128 132 134 149 160 250 263 265 351 419 424 434 458 491 633 688 689
Hantarex 149 211 424
Harley Davidson 110 284 299
Harrad 110 299
Harvard 110 299
Hb Ingelen 414 416 474
Hcm 139 140 149 263 288
Heathkit 424
Hemmermann 108
Hifivox 220 713 718
Hiline 149
Hinari 108 140 149 303 424 491
Hisawa 140
Hisense 624
Hit 528
Hitachi 103 108 110 111 113 116 117 123 126 135 160 161 194 208 250 299 304 322 351 371 376 414 416 424 428 434 436 437 441 443 445 449 463 464 546 564 570 585 586 587 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 666 682 689 699 713 726
Hitachi Fujian 592
Hoher 414 416 463 474 479
Höher 402 414 416 447 464
Home Electronics 640 675
Horizont 419
Hornyphon 419 424
Hoshai 140
Hotel International 259
Hq 424
Humax 620 621 622 623 643 650
Huspi Elektronik 684
Hyper 117 149 214 217 280 424
Hypervision 466
Hypson 149 288 424
Hyundai 157 286 289 496 658 662 663 670
I
I.V. 424
Ibervisao 108 132
Ice 140 149 210 214 280 288 424
Iekei 551
Ima 110 299
Imperial 103 112 117 129 132 218 262 274 352 355 424 684
Indesit 722
Indiana 424
Infinity 424
Infratex 287 331 424 434 667 668 675 676 679 702 705 707
Ingelen 108 114 116 126 134 639 674
Ingersoll 149
Inno Hit 134 149 207 353 424 682
Innohit 140 149 207 210 280 353 424 682 699
InterACTV 471
Interbuy 149 218 288 294
Intercord 351
Interdiscount 172 304 419 718 724 726
Interfunk 103 108 110 114 116 126 134 135 218 262 273 346 358 418 419 424 527 533 564 684 718
Intertronic 450
Intervision 103 112 132 140 217 218 262 263 288 294 418 665
Intervision 688 692
Irradio 140 149 217 350 353 355 424 491
Iskra 132 692
Ist 140 214 424
Isukai 140 424
Itc 132
Itl 149
Its 140 149 210 280
Itt 101 103 108 110 112 135 192 194 242 303 350 371 376 385 560 564 632 687 689 713
Itv 288 491
J
Jacson 209 682
Jamo 649
Jbl 424
Jdb 640
Jec 570
Jetpoint 284 419
Jinlipu 149
Jrc 112 280
Jumbotronic 424
Jvc 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 280 424 560 687
K
Kaido 128
Kaiser 424
Kaisui 140 149 424
Kambrook 304 726
Kaon 202
Kapsch 103 110 116 126 134 266 709
Karcher 149 263 264 424 491 493 503 694
Kathrein 242 244
Kawa 280
Kds 225 418
Kendo 103 109 135 149 414 416 424 438 475 491 632 639 689 692 693 709 710
Kennedy 109 134 140 266 709
Kennex 445
Kenwood 240 299 403
Kerion 424
Keymat 339 549 574 582 584
Kimay 288
Kiota 149
Kiton 414 416
Klh 110 299 699
Kloss 284
Kneissel 109 152 213 265 424 445 539 639 676 680
Kobic 149
Kolster 110 140 217 424 692
Konichi 149
Konka 140 164 280 292 536
Korpel 112 424
Kortek 653
Körting 262 263 264 528
Kotron 538
Ktv 110 299
Kuasho 299 424
Kuba 108 110 351
Kuba Electronic 108 351
L
Lavis 112 152 424 447 680
Leader 149
Legend 149 424
Lenco 108 149 150 152 163 288 423 424 692
Lenoir 108 149 424
Lesa 218
Level 626
Lexus 288
Leyco 288 424 633 699
Lg 447 463 474 479 491 543 552 553 554 556 557 654
Lgik 302
Liesenkötter 419
Life 149
Lifetec 140 149 152 288 414 416 424 434 676
Linitron 194 299
Lloyd’S 110 126 149 299 350
Locatel 237
Lodos 416
Loewe 207 225 304 412 419 422 427 431 444 455 485 528 532
Logik 302 303 630
Lögik 221 302 303 369 424
Love 213
Luma 103 109 135 149 266 424 709
Lumatron 109 266 410 414 416 676 709
Lux-May 112 280 424 706
Luxor 101 103 108 110 111 113 114 116 117 123 126 149 278 353 358 371 374 376 379 382 383 388 414 416 443 489 500 687 699
Lxi 194 424 560
M
M Electronics 108 149 219 268 278 351 376 379 382 385 388 424 716
Macys 299
Magasin 556
Magnadyne 108 134 149 207 217 218 219 424 491 528 684 692
Magnafon 134 207 214 355 424 692 694 730
Magnasonic 149 194 299 424 491 560
Magnavox 347 418 424 439 611
Magnex 424
Magnum 447 502
Mandor 288
Manesth 288 424 632
Marantz 351 415 419 424
Mark 152 263 414 416 424 444 474 479
Marshal 140
Mascom 493 503
Mascot 218
Match Italia 424
Matsui 108 126 128 129 132 149 153 175 214 242 244 245 280 302 303 330 332 333 334 414 416 491 544 560 577 630 632 635
Mava 299
Maxam 149
Maxell 149
Maxwell 692
Mc Michael 611
Mce 149
Mcperson 494
Media Station 578
Media Tv 433
Mediator 346 424
Medion 371 372 414 416 419 434 463 474 479 480 481 579 660 676 677 678
Megas 639
Megatron 613
Melbox 696
Melectronic 376 379 381 385
Memorex 149 288 560
Memory 463
Memphis 149 699
Mercury 149 424
Merrit 103 108
Meteor 694
Metz 242 243 244 247 248 249 250 252 254 299 389 390 391 414 416 464 491 527 528 531 533 534 535 677
Mga 419
Micromaxx 414 416
Midland 299
Minerva 153 242 244 250 252 350 355
Minoka 424
Minsonic 148
Mitsubishi 149 178 179 180 181 182 242 252 295 297 303 419 424 445 449 528
Mitsubushi 414 416
Mivar 211 214 216 265 353 356 695
Monitor 284
Motion 355
Motorola 194 424
Mtc 110 262 284 299 444
Multichoice 300 468 638 672 728
Multimedia 147
Multistandard 692
Multitec 414 416
Multitech 103 110 128 149 218 299 303 352 424 692
Murphy 126 268
N
Nagoya 117
Namsunc 149
Naonis 103 135
Nap 419
National 424
National Star 670
Nec 149 284 299 303 548 646 647 648 650
Neckermann 103 109 110 113 128 135 149 172 174 199 207 218 242 244 250 262 264 273 351 418 419 423 424 434 491 507 508 528 632 633
Nei 140 424 706
Neovia 325 491 652
Nesco 219
New World 140
Newtech 149 424
Nikkai 140 288 299 424 570 699
Nikkei 424
Nikko 491 708
Nissan 284
Noblex 149 155
Nobliko 214 350 352 692
Nogamatic 220 713 718
Nokia 100 101 102 103 104 108 110 111 114 116 117 118 120 126 130 133 134 135 136 139 149 278 279 280 284 288 358 370 371 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 385 386 387 388 424 528 560 564 684 687
Noname 110 112 128 139 282 419 424 446 461 491 633
Nordmende 108 118 192 220 304 305 334 419 424 713 715 716 717 718 721 723 724 726
Nordway 213
Nortek 424
Northern Star 651
Nova 108 268 424
Novatronic 149 424
Nucleonic 112
O
O General 149
Oceanic 101 102 103 104 108 110 117 126 195 376 379 382 385 388 560 633 709
Okano 149 262 683
Olympic 149
Onceas 149 219
Onida 424
Onwa 140 214 280
Opera 424
Optanka 194
Orava 424 439
Orbit 424
Orbitech 403 419
Orbiter 262
Orian 669
Orient 149
Orion 108 110 117 124 125 132 140 149 174 183 184 288 299 302 303 306 330 331 333 334 343 414 416 418 419 423 424 430 453 544 632 633 635 661 712
Osaki 140 424 699
Oso 140
Osume 699
Otake 632
Otava 446 491 497 498 501
Otf 149
Others 108 110 112 128 137 139 149 212 242 282 303 304 369 414 419 424 436 482 491 492 560 682 720
Otrum 419
Otto Versand 103 108 110 112 113 122 128 132 139 143 149 170 172 173 174 191 192 194 195 215 217 218 225 242 244 250 252 263 280 295 301 351 366 418 419 422 423 424 434 491 507 508 564 568 570 632 633 688 689 712 716 724
Ovp 487 488
P
Pacific 334
Pael 214 350 491
Palladium 103 242 250 262 414 416 424
Palsonic 424
Panama 149 218 288 424
Panashiba 149
Panasonic 103 126 134 142 143 144 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 242 248 250 252 419 424 682
Panavision 671
Panavox 149
Panorama 149
Panoramic 718
Pathe 132 265 713 718
Pathe Cinema 132
Pathe Marconi 220 713 718
Pausa 149
Pce/Pec 284 299 560 564 570
Peacock 338 540 618
Penney 284 299 351 570
Perfekt 424
Performance 303
Pershin 350
Philco 112 117 132 134 149 218 262 274 352 355 424 528 611 680 684
Philex 419
Philips 116 172 242 250 266 304 346 369 370 396 397 398 400 401 403 405 406 407 408 409 415 418 419 420 421 424 430 449 453 454 462 480 491 505 506 507 568 611 699 713 726
Phocus 402
Phoenix 423 424
Phonola 346 424
Phonotrend 659
Pioneer 108 304 341 342 344 403 419 424 521 522 523 524 525 526 726
Plantron 149 288 424
Platinium 627
Playsonic 414 416 474 479
Policom 692 718
Polsat 345
Poppy 149
Portland 299 424
Prandoni Prince 103 132 134 135 207 218 280 355 491 692
Prima 149 284 288 299 424 560 570
Princess 149
Pringston 474 479
Prinz 351 699
Pro Basic 634
Pro Vision 619
Proelco 263 424
Profex 108 112 128 149 352 692
Profilo 480 481 493 503
Profitronic 424 491 692
Proline 160 403 445 493 504 537 689
Proscan 284
Prosonic 474 479 501
Protec 103 149 218 288 424 692
Protech 414 416 418 424 676
Proton 149 299
Provision 418 474 479 491
Pulser 149 284 299 424 611 699
Pye 419 424
Pymi 149
Q
Qty1 424
Quadro 399 410 414 416 437 450 460 463 464 619 631 681
Quasar 149 218 692
Quelle 103 108 109 112 128 132 143 149 170 172 174 176 199 217 225 242 244 250 252 262 264 266 268 273 274 275 276 278 295 296 299 303 350 353 355 357 366 376 379 382 385 388 410 414 415 416 418 419 422 423 424 444 491 507 508 544 564 568 570 632 633 676 683 691 709 724 729
R
R Line 424
Radio Shack 194 299 560
Radiola 346 418 419 424 449
Radiomarelli 207 218 219 419
Radionette 108 126
Radiotone 149 263 288 414 416 424 491 676
Radix 564
Rank 126 355
Rca 284 517 518
Realcolor 210
Realistic 560
Recor 419 424
Record 145 263 419 424
Red Star 493 503
Rediffusion 108 126
Regente 149
Relisys 580
Revox 355 419 424 444
Rex 103 109 135 265 266 519 709
Rft 108 140 263 265 267 419 528 690
Rice Club 284
Rmb 299
Roadstar 140 149 263 288 330 410 414 416 418 423 424 447 474 479 498
Robotron 244
Roombase 542
Rosita 149
Rosner 210
Rowa 149
Royal 139 140 149 242 263 287 288 424
Royal Nec 474 479
Runco 284
S
Saba 103 108 110 116 126 131 134 207 220 244 304 305 363 364 394 479 692 711 713 715 716 718 723 724 725 726
Sagem 639
Saisho 108 128 210 302 303 419 544 632
Saivod 414 416 463 474 479 480 481 493 503 676
Sakio 149 288
Sakura 149
Salora 101 103 108 110 113 114 117 119 134 135 278 353 371 372 376 379 381 382 384 385 388 422 480 560 687 699
Sambers 207 350 352 353 355 491 692 694
Sampo 299
Samsung 108 149 150 154 155 210 262 284 288 291 299 301 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 324 353 403 404 419 424 435 452 476 477 478 491 492 682 683 699
Samsux 299
Sanky 299
Sansui 149 284 288 299 303 419 424
Sany 304 726
Sanyo 108 134 149 210 262 265 268 295 296 303 351 414 416 463 464 479 493 503 528 558 559 560 561 562 563 564 565 577 682 690 691 699
Sbr 346 424
Schaub Lorenz 103 108 114 116 126 414 416
Schneider 108 109 118 133 134 140 149 217 265 266 280 288 346 351 352 366 395 414 416 418 419 424 431 434 437 447 452 453 456 457 470 474 479 480 481 491 493 494 499 502 503 676
Schwaiger 466
Scotland 112
Scott 110 299 628
Screenlant Tft 434 456
Sea 463
Sears 560
Seg 132 140 149 176 210 218 288 299 352 399 410 414 416 417 463 676 690 692
Seleco 103 109 115 135 265 266 295 418 424 471 689 693 703 709 710 713 724 728
Semua 299
Sencora 149
Sentra 108 140 570
Serino 639
Sharp 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 220 295 297 299 419 424 570 607 689
Shintom 491
Shintoshi 491
Shivaki 145 419 491
Shorai 633
Show 149
Siarem 134 207 211 528 692
Sicatel 262 697
Sice 242 252
Siemens 242 244 245 250 252 260 273 276 296 299 419 424 426 449 461 493 503 706
Siena 447
Siera 447
Sierra 346 419 424
Siesta 262 263
Sigmax 284
Signature 570
Silma 424
Silva Schneider 132 149 414 434 437 456 463 480 481 491 493 503
Silver 140 297
Singer 133 149 218 424 528 692
Sinotec 491
Sinudyne 103 108 109 133 134 135 172 334 419 423 424 430 438 447 528 544 632 633 675 692 694 712
Skantic 103
Sky 340 397 545 642 661
Smaragd 153
Snyder 424
Sogo 480 481
Solavox 108
Sole 151
Sonitron 262 560 561 562 564
SONiX 573 661
Sonoko 149 288 424
Sonolor 101 103 126
Sontec 262 424
Sony 166 167 168 169 170 171 172 173 174 176 177 273 295 303 418 419 424 507 508 509 510 511 512 514
Sound & Vision 140 692
Soundcolor 493 503
Soundesign 110 284 299
Soundmaster 149
Spectra 152
Spectrician 299 424
Sr2000 560
Standard 140 149 219
Star 286 424 491 631 670
Star General 669
Starlite 149 491
Starlux 149
Staßfurt 690
Stern 103 109 135 265 266 709
Strato 288
Strong 345
Sunkai 140 632 633
Sunrise 154
Sunstar 149
Sunwatt 424
Sunwood 149 424
Supersonic 419
Supertec 149 424
Supertech 108 112 149 424
Supra 149
Supremacy 299
Sutron 149
Swisstec 659 661
Syc Line 149
Sylvania 424
Symphonic 110 299
Symphonie 295
T
Tadistar 491
Talent 242 252
Tandberg 109 248 718
Tandy 117 140 194 218 699
Targa 323
Tashiko 103 611
Tatung 208 303 408 419 423 424 443 483 490 493 500 501 503 529 616 682 699 700
Teak 108 149 419 424
Tec 109 112 132 149 152 217 218 266 706
Techline 410 692
Technica 284 299 414 416 463 480 481 675
Technics 225 424
Techniland 424
Technisat 403 419 675 704
Technol 149 419 424
Technotrend 659
Techwood 186 284 399 414 416
Tecnimagen 415 419 447 479
Tecnison 149 491
Teco 138
Tedelex 149 424
Teknant 149 424
Tekon 149 284
Teleavia 220 304 713 716 718
Teleco 472
Telefac 149
Telefunken 110 218 274 275 304 305 363 385 393 394 424 469 677 709 711 713 716 717 718 719 721 722 724 726 729 730
Telekom 106
Telekom Austria 112
Teleopta 149
Telerent 108 444
Teleservice 242 252
Telestar 149 403 419 493 503
Teletech 149 218 414 416 504 676
Teleton 103 110 266 709
Televideon 134
Teleview 493 503
Telkom 106
Telra 493 503
Tempest 149
Tensai 122 132 140 149 210 214 219 268 419 424 491 633 688 692
Tenson 149
Tesla 419 424 473 491 528 675
Tevion 414 416 434 474 479 493 503 579 650 660 676
Thomas 149 284 299 424 611 699
Thomson 110 162 213 220 221 242 268 274 304 350 362 363 364 365 369 394 452 698 713 716 718 719 722 723 724 726 729 730
Thorn 108 109 117 134 135 136 172 180 213 221 242 252 268 279 281 295 297 303 346 350 369 419 421 424 491 563 564 570 576 577 603 611 682 698 716 718 722 723 724 726 730
Thorn-Ferguson 108 109 126 172 174 213 221 242 250 252 274 304 350 369 419 424 698 716 718 722 726 729 730
Tmk 284
Tobo 149
Tokai 415 424 699
Tokyo 154 284
Toshebia 670
Toshiba 160 242 244 245 246 284 295 297 310 327 329 330 355 414 416 419 424 474 479 560 564 566 567 568 569 570 571 576 577 645 656 657
Tosonic 284 299
Totevision 299
Towada 103 132 692
Transonic 424
Trc 139 149 491
Trevi 149
Triad 419 424
Triax 345 493
Trilux 263 403 419 424 445 676
Tristar 140
Triumph 299 355 544
Trivision 149
U
Uher 122 174 266 351 355 424 444 692 709
Ultra 699
Ultravox 134 214 218 424 528 692
Uma 103 108 126 135 140 242 252 262 274 275 276 302 304 350 419 713 718 726
Unic 262
Unic Radio 108
Unimor 263 419
United 330 424 474 479
Universum 108 149 172 218 242 250 252 260 262 263 268 274 278 288 295 303 350 372 385 410 414 416 417 418 419 424 467 491 676 709
Univox 108 219 424 528
Upc 459
Uranya 149 692
V
Vanguard 110 149
Vasilinec 149
Veco 149 424
Vega 528
Vestel 112 399 405 410 414 416 417 424 437 463 464 676
Vexa 149 424
Victor 202
Videcon 424
Video System 424
Videologique 140
Videosat 218
Videoseven 175 661
Videoton 105 117 124 125 304 684 714 726
Vidion 149
Viditel 288
ViewSonic 335 636
Vision 122 149
Vison 424
Vogells 551
Vortec 424
Voxson 103 135 355 424 491 528
Vtq 690
W
Walkie 266
Waltham 103 124 125 304
Wards 202 424
Watson 122 140 149 276 410 414 416 424 474 479 676
Wattradio 108 134 214 491 684 692 694
Wega 295 528
Wegavox 149 218 424 684
Welltech 474 479
Welstar 414 416 463 545
Weltblick 424
Whirlpool 363 364 449
White Westinghouse 122 214 414 416 419 424 437 560 684 692
Windsor 414 416 676
Winston 149 424
Winternitz 149
Wizja 408
World Of Vision 308 337
World-Tech 152
Worldview 149 419 424
Y
Yamaha 396 568 571 588 591 596
Yamo 140
Yevici 149
Yokan 424
Yoko 128 132 140 149 152 264 288 424 560 718
York 424 564
Yorx 140
Yoshita 424
Yotaka 424
Z
Zanela 112 295 297
Zanussi 103 135 709
Zenith 424

 

Hvordan melder jeg fra om feil?

Direkte link

Vi anbefaler deg å først sjekke våre mobilvennlige hjelpesider og deretter melde feilen inn til kundeservice for videre behandling.

Jeg har forstått det slik at ruteren vanligvis ikke bør slås av. Hva gjør jeg når det lyner og tordner?

Direkte link

Det er helt korrekt at ruteren helst bør stå påslått hele tiden, men vi anbefaler likevel at du trekker ut strøm og telefonkabel fra ruteren når det lyner og tordner. En av grunnene til at du vanligvis ikke skal slå av ruteren er at den skal kunne motta eventuelle programvareoppdateringer eller nye innstillinger fra oss. Slike oppdateringer sendes sannsynligvis ikke ut samtidig som tordenværet pågår, men risikoen for skade på ruteren som følge av lyn og torden er såpass stor at utstyret bør kobles fra i perioden. Koble ruter, telefonadapter, TV-boks og annet utstyr tilbake etter at uværet har passert og ikke lenger kan forårsake skade.

Avslutte TV-abonnementet

Direkte link

For å avslutte TV-abonnementet benytter du Min Side.

TV-pakker har normalt ingen bindingstid, men 1 måneds oppsigelsestid regnet fra utløpet av inneværende måned.

Bestilling og etablering av TV

Direkte link

For å bestille TV, logg inn på Min Side og bestill.

Vi tar forbehold om at TV er tilgjengelig på din adresse, da levering av TV er avhengig av avstand til telefonsentralen og om telefonsentralen er klargjort for TV fra NextGenTel.

Det er ingen etableringspris for TV-pakkene. Du betaler kun for frakt av TV-dekoderen.

TV i flere rom

Direkte link

Dette avhenger av hvilken type teknologi bredbåndslinjen din er tilkoblet.

 1. På ADSL (Bredbånd 5, Bredbånd 10 og Bredbånd 20) leverer vi kun én eller to TV-dekodere. Men du kan ikke se på to direktesendte kanaler samtidig. Du kan se på et opptak på én dekoder, mens du ser på direktesendt TV på en annen dekoder.
 2. På VDSL (Bredbånd 30 og Bredbånd 40) leverer vi opptil tre TV-dekodere. Her kan du se på TV samtidig som du tar opp et program. Du trenger kun én PVR da alle dekoderne har tilgang til opptakene du gjør.
 3. På Fiber leverer vi opptil seks TV-dekodere. Her kan du se på TV samtidig som du tar opp et program. Du trenger kun én PVR da alle dekoderne har tilgang til opptakene du gjør. Du kan ikke ha mer enn fire dekodere koblet direkte til bredbåndsruteren. Hvis du ønsker TV til flere enn fire rom (dekodere), så må du selv kjøpe inn en enkel switch som f.eks. denne fra Komplett. Med en slik løsning føres en kabel fra ruteren og inn i switchen, og deretter kan signalene spres til flere dekodere ved hjelp av kabel.

PS! Det finnes utstyr hos elektronikkforhandleren som lar deg sende et TV-signal til flere TV-apparater, men dette betyr at alle TV-apparatene viser den samme kanalen.

Kan jeg få TV på hytta?

Direkte link

TV fra NextGenTel krever at du har en bredbåndslinje fra oss.

Har du NextGenTel-bredbånd på hytta, kontakt oss for å undersøke om vi kan levere TV.

Bestill bredbånd og TV

Tilbyr NextGenTel IDTV?

Direkte link

IDTV er en løsning for digital-TV uten egen dekoder/tuner.

NextGenTels TV-løsning krever bruk av en egen dekoder og støtter altså ikke IDTV.

Flere spørsmål og svar om TV
 • Del på Twitter
 • Skriv ut