Hjelp til Wifi

• Oppkoblingshjelp Wifi

Du finner navnet på ditt nettverk (Network) og nettverkspassord (WiFi Key) på undersiden av din bredbåndsruter. Denne informasjonen står også på vedlagt klistrelapp i ruteresken.

Windows:

1. Trykk på ikonet for trådløst nettverk. Dette er vanligvis lokalisert ved klokkeslett og dato
      2. Finn ditt nettverk og trykk Koble til
      3. Skriv inn nettverkspassord og trykk Koble til

Mac

1. Trykk på Wifi ikonet. Dette er vanligvis lokalisert på den øverste menylinjen på skjermen.
      2. Finn og trykk på ditt nettverk.
      3. Skriv inn nettverkspassord og trykk Koble til.

• Lav hastighet Wifi

Det er en rekke forhold som avgjør hvordan hastigheten på Wifi oppleves for deg. De mest vanlige er følgende:

1. Plassering. Ruteren bør helst plasseres sentralt i boligen, slik at den dekker mest mulig av boligen. Vegger og elektronisk støy (andre trådløse nettverk, mikrobølgeovn, trådløse telefoner o.l ) kan også påvirke hastigheten.
      2. Antall personer som bruker linjen samtidig. Er det mange som bruker bredbåndet samtidig kan hastigheten oppleves som lavere.
      3. Eldre Pc/nettbrett/mobil og feil på eget utstyr. Eldre enheter vil i mange tilfeller ikke oppleve samme hastighet som enheter av nyere modell. Vi anbefaler at dine datamaskiner, mobiler og nettbrett er oppdatert med siste versjon av operativsystemer og programvare.
      4. Skytjenester. Mange enheter kommer i dag installert med skytjenester som er satt til å automatisk last opp bilder o.l til skyen. Dette vil hovedsaklig påvirke abonnementer med lav uthastighet.

Vi har skrevet flere artikler om dette på Bredbåndsbloggen vår.

• Tips til forbedring av rekkevidde og hastighet på ditt Wifi

Avstanden mellom din bredbåndsruter og dine nettverksenheter kan påvirke hastigheten på ditt Wifi. Det samme gjelder for vegger og antall etasjer i din bolig. Rekkevidde og andre forstyrrelser varierer fra bolig til bolig. Det er derfor vanskelig å gi et estimat på signalstyrke i ditt hjem før bredbåndsruteren er koblet opp.

Ønsker du å utvide rekkevidden på de trådløse signalene anbefaler vi følgende løsninger: