Dersom du trenger hjelp med tilkobling av utstyr fra NextGenTel finner du våre brukerveiledninger her. Her finner du brukerveiledninger til det mest brukte utstyret fra oss, der vi også gir deg noen tips og triks.

Husk også at du kan finne det meste av informasjon knyttet til ditt abonnement og tjenester fra oss på MinSide. Du finner MinSide her.

Mobilt internett

• Dekningkart mobilt bredbånd

Sjekk dekningen der du er i vårt dekningskart.

Mobilt Bredbånd fra NextGenTel leveres over Telias mobilnettverk.

Se dekningskart her.

• Datahastighet, dekning og Fri Fart

Mobilt bredbånd fra NextGenTel har Fri Fart, og forventet hastighet er opptil 100 Mbps.

Opplevd datahastighet avhenger blant annet av:

• type dekning der du er (2G, 3G eller 4G)
      • signalstyrke og avstand til senderen
      • antall brukere i ditt område og tid på døgnet
      • vær og topografi
      • om telefonen din støtter 4G

Her ser du hvilken datahastighet du kan få med de ulike typene dekning:

• Edge: 0,1- 0,2 Mbps: Edge gir deg mulighet til å surfe med mobilen, men med begrenset hastighet.
      • 3G: 1-20 Mbps. Med 3G kan du surfe med mobilen/PC/nettbrett, samt se videosnutter og sende/motta epost.
      • 4G (LTE): Fri fart; opptil 100 Mbps.

• PIN- og PUK-koder

PIN-kode

PIN- og PUK-koder åpner et SIM-kort for bruk med mobiler eller utstyr for mobilt bredbånd. Kodene blir tilsendt sammen med SIM-kortet (se bilde).

Dersom du mister PUK-koden må du ta kontakt med kundeservice på 987 07979.

• Priser i utlandet

Mobilt bredbånd kan ikke benyttes i utlandet.

• Makspris data

OBS! Denne artikkelen gjelder våre eldre mobilabonnement.

Hos NextGenTel har vi makspris på data pr.måned på alle våre mobilabonnement. Dette er en provisjoneringstjeneste som vil ligge som standard på alle som har mobilabonnement hos NextGenTel og kan ikke bestilles / avbestilles. Etter at datakvote er brukt opp vil det koste 0,99 per Megabyte med data inntil makspris på 349,- er oppnådd. Når strupegrense blir nådd, vil datahastighet bli satt ned til 120 Kbps.

Varselmeldinger som sendes på SMS

Litt Bruk-abonnement:

Varsel 1

Sendes når 90 % av inkludert datapakke er brukt.

Hei! Du har nå brukt opp datapakken din. Du kan fortsette å surfe opp til 1 GB for 0,99/MB inntil et maksbeløp på kr 349. Merk: Hastigheten reduseres til 120 kbit/s etter 1 GB. Mvh. NextGenTel

Varsel 2

Sendes når inkludert datapakke og makspris volum er brukt opp.

Hei! Fra nå av surfer du med begrenset hastighet til kr 0,99/MB ut måneden. Har du et kontroll-abonnement, får du ikke brukt mer data denne måneden. Mvh. NextGenTel

Fri bruk-abonnement

Varsel 1

Sendes når 95 % av inkludert datapakke er brukt.

Hei! Du har nå brukt opp datapakken din. Du kan fortsette å surfe opp til [3*] GB for 0,99/MB inntil et maksbeløp på kr 349. Du kan kjøpe en datapakke på 1 GB for kr 99. Datapakken gjelder ut måneden. Bestill ved å sende TOPUP 1GB i en SMS til 02101. Merk: Hastigheten reduseres til 120 kbit/s etter [3*]GB. Mvh. NextGenTel

Varsel 2

Sendes når inkludert datapakke og makspris volum er brukt opp.

Hei! Fra nå av surfer du med begrenset hastighet til kr 0,99/MB ut måneden. Har du et kontroll-abonnement, får du ikke brukt mer data denne måneden. Mvh. NextGenTel

* Datamengden som kommuniseres avhenger av hvilken datapakke som er inkludert i abonnementet.

• SIM-kort

Nye kunder vil bli tilsendt Trio-sim. Dette SIM-kortet kan deles opp i tre forskjellige størrelser, og fungerer både som Normal-SIM, Mikro-SIM og Nano-SIM.

• iPhone

MMS

Legg inn følgende under innstillinger for MMS:

• APN: telia
        • Brukernavn: (ikke skriv noe)
        • Passord: (ikke skriv noe)
        • MMSC: http://mm/
        • MMS-proxy: 212.169.66.4:8080
        • Maks. MMS-størrelse: 307200
        • MMS UA Prof-URL: (ikke skriv noe)

Internett

Gå til Innstillinger – Generelt – Nettverk – Mobildatanettverk

Legg inn følgende:

• APN: telia
        • Brukernavn: (ikke skriv noe)
        • Passord: (ikke skriv noe)

Slå telefonen av og på etter at du har lagret innstillingene

• Android

• Velg Meny
        • Velg Innstillinger
        • Velg Trådløse kontroller
        • Velg Mobilnettverk
        • Velg Tilgangspunktnavn
        • Velg Meny
        • Velg Ny APN

APN 1

• Navn: NextGenTel internet
        • APN-navn: telia
        • Mellom-tjener: [skal stå tomt]
        • Port: [skal stå tomt]
        • Brukernavn: [skal stå tomt]
        • Passord: [skal stå tomt]
        • Tjener: [skal stå tomt]
        • MMSC: [Not set]
        • MMS-mellomtjener: [Not set]
        • MMS Port: [Not set]
        • MCC: 242
        • MNC: 02
        • Autentiseringstype: Ingen
        • APN-type: default

APN 2

• Navn: NextGenTel MMS
        • APN-navn: telia
        • Mellom-tjener: [skal stå tomt]
        • Port: [skal stå tomt]
        • Brukernavn: mms
        • Passord: telia
        • Tjener: [skal stå tomt]
        • MMSC: http://mm/
        • MMS-mellomtjener: 212.169.66.4
        • MMS Port: 8080
        • MCC: 242
        • MNC: 02
        • Autentiseringstype: Ingen
        • APN-type: mms

Det kan være lurt å slå telefonen av og på etter at du har gjort disse innstillingene.

• Windows Phone 7

Gå til Innstillinger – Mobil – Legg til APN

Legg inn følgende:

• APN: telia
        • Brukernavn: [skal stå tomt]
        • Passord: [skal stå tomt]
        • Proxy-server: [skal stå tomt]
        • Proxy-port: [skal stå tomt]

Slå av og på telefonen etter at du har lagret innstillingene.

• Miniruter

• ZTE trådløs 4G miniruter

OBS! Informasjonen under gjelder "ZTE trådløs 4G miniruter". NextGenTel har ikke lenger denne eller andre minirutere i vårt sortiment. Denne artikkelen er tilgjengelig som teknisk informasjon for kunder som har miniruteren fra tidligere.

Her ser du hvordan du bruker vår 4G-miniruter. Tekniske spesifikasjoner finner du lenger ned på siden.

Kom i gang

Esken inneholder:

• ZTE miniruter
        • Oppladbart batteri
        • USB-kabel
        • USB lader adapter 5V

Sett SIM-kortet i ruteren

1. Åpne lokket på baksiden av ruteren ved å dra det ned.
        2. Ta ut batteriet.
        3. Sett inn SIM-kortet (og sett batteriet og lokket tilbake på plass).
        4. Obs! Ikke press kortet for langt inn, det skal være en svart stripe synlig.

Lad batteriet

Koble til USB-kabelen og lad batteriet helt opp før du bruker miniruteren for første gang.

Koble til Internett

1. Slå på ruteren ved å holde av/på-knappen inne til alle tre lamper blinker/lyser.
        2. Vent i cirka 30 sekunder.
        3. Navnet på nettverket og passordet finner du under batteridekselet.
        4. SSID (navnet på nettverket) er standard: ZTE-4G-xxxxxxxx.
        5. Slå på trådløst nett / Wi-Fi på PC-en, mobilen eller nettbrettet ditt og velg nettverket ZTE-4G-xxxxxxxx, der xxxx er unike nummer som kjennetegner din miniruter. Koble til og skriv inn passordet.

Åpne en nettleser
        Hvis det er PIN-kode på SIM-kortet ditt, blir du automatisk sendt til en startside der du må taste inn PIN-koden. Du kan fjerne PIN-koden ved å logge inn på miniruteren via en nettleser og endre innstillingene.

DU ER PÅ NETT!

Skru av miniruteren
        Skru av miniruteren ved å holde av/på-knappen inne til skjermen skrur seg av.

Innstillinger og webgrensesnitt
        Du kan endre innstillinger ved å logge inn på miniruterens webgrensesnitt.

1. Skriv inn ruter-adressen i nettleseren: http://192.168.0.1
        2. Logg inn med brukernavn/passord: admin/admin

Tekniske spesifikasjoner

• Trådløs standard 802.11b/g/n 2,4 G, 1 x 1 MIMO.
        • Enheten har micro-USB tilkobling for lading og oppkobling av PC.
        • Dimensjoner: 106x58x15,8 mm.
        • Opptil 10 enheter koblet til samtidig.
        • Mini-SIM.
        • MF90 + drives enten av det interne batteriet på 2000 mAh eller via den medfølgende ladekabelen.
        • Ruteren har et innebygget oppladbart batteri som gir 4-6 timer surfing.
        • LED viser status for enheten.
        • Avansert informasjon og innstillinger er tilgjengelige via nettleseren eller appen «ZTELink» til iOS/Android.
        • Miniruter er ikke operatørlåst.
        • Rekkevidde avhengig av bygningsstruktur og lignende; ca. 8-10m.