Mobilt internett

• Dekningkart mobilt bredbånd

Sjekk dekningen der du er i vårt dekningskart. NextGenTel bruker Telias mobilnettverk.

Se dekningskart her.

• Datahastighet, dekning og Fri Fart

Mobilt bredbånd fra NextGenTel har Fri Fart, og forventet hastighet er opptil 100 Mbps.

Opplevd datahastighet avhenger blant annet av:

• type dekning der du er (2G, 3G eller 4G)
    • signalstyrke og avstand til senderen
    • antall brukere i ditt område og tid på døgnet
    • vær og topografi
    • om telefonen din støtter 4G

Her ser du hvilken datahastighet du kan få med de ulike typene dekning:

• Edge: 0,1- 0,2 Mbps: Edge gir deg mulighet til å surfe med mobilen, men med begrenset hastighet.
    • 3G: 1-20 Mbps. Med 3G kan du surfe med mobilen/PC/nettbrett, samt se videosnutter og sende/motta epost.
    • 4G (LTE): Fri fart; opptil 100 Mbps.

• PIN- og PUK-koder

PIN-kode

PIN- og PUK-koder gir mobiler eller utstyr for mobilt bredbånd tilgang til å benytte et SIM-kort. Kodene blir tilsendt sammen med SIM-kortet (se bilde under).

Dersom du mister PUK-koden må du ta kontakt med kundeservice på 987 07979.

• Priser i utlandet

Mobilt bredbånd kan ikke benyttes i utlandet.

• Sperre mobilabonnement

Ring Kundeservice på 987 07979 dersom ditt mobile bredbåndsabonnement må sperres.

Vær oppmerksom på at faste avgifter fortsatt løper selv om et abonnement er sperret.