Dersom du trenger hjelp med tilkobling av utstyr fra NextGenTel finner du våre brukerveiledninger her. Her finner du brukerveiledninger til det mest brukte utstyret fra oss, der vi også gir deg noen tips og triks.

Husk også at du kan finne det meste av informasjon knyttet til ditt abonnement og tjenester fra oss på MinSide. Du finner MinSide her.

Mobilt Bredbånd

• Dekningkart mobilt bredbånd

Sjekk dekningen der du er i vårt dekningskart.

Mobilt Bredbånd fra NextGenTel leveres over Telias mobilnettverk.

Se dekningskart her.

• Datahastighet, dekning og Fri Fart

Mobilt Bredbånd fra NextGenTel har forventet hastighet opptil 300 Mbps.

Opplevd datahastighet avhenger blant annet av:

• type dekning der du er (4G eller 5G)
      • signalstyrke og avstand til senderen
      • antall brukere i ditt område og tid på døgnet
      • vær og topografi
      • ruteren må støtte 4G/5G
    • Priser i utlandet

Mobilt bredbånd kan ikke benyttes i utlandet.

• Makspris data

Du trenger ikke være redd for uventede kostnader med Mobilt Bredbånd fra NextGenTel. Hvis du bruker opp datakvoten din, setter vi enkelt og greit hastigheten ned til 64 kbps. Dermed kan du surfe videre resten av måneden, men med lav hastighet. Ved starten av en neste måned er hastigheten tilbake til normalt. Ekstra datapakker, med full hastighet, bestiller du lett på MinSide. Se prisliste på nextgentel.no

Når du har brukt 90 % av datapakken din, sender vi deg et varsel på epost. Et lignende varsel sendes når pakken er brukt opp, da også med informasjon om at hastigheten settes ned. Vi gjør oppmerksom på at disse varslene kan komme frem til deg etter at hastigheten er satt ned dersom du bruker mye data like før pakken er brukt opp.

• SIM-kort

Når du bestiller Mobilt Bredbånd, får du tilsendt et Trio-SIM-kort. Dette kan deles opp i tre forskjellige størrelser, og fungerer både som Normal-SIM, Mikro-SIM og Nano-SIM.

Vår hjemmeruter for Mobilt Bredbånd (TP-Link Archer MR600 4G) bruker Mikro-SIM.

• Mobilt bredbånd ruter

• TP-Link Archer MR600 4G

Her finner du informasjon om bruk og tekniske spesifikasjoner for vår 4G-ruter for Mobilt Bredbånd.

Kom i gang

Esken inneholder:

• TP-Link Archer MR600 4G
        • Strømadapter
        • RJ45 Ethernet kabel
        • Installasjonsguide

Framgangsmåte for å komme på nett

1. Skru på plass medfølgende antenner
        2. Plasser atennene vertikalt
        3. Sett inn SIM-kortet i sporet inntil du hører et klikk
        4. Koble strømadapter til ruter og veggkontakt
        5. Skru på ruteren
        6. Påse at internett-lampen lyser (til høyre for power-lampen), siden dette viser at ruteren er koblet til internett

Koble til internett

1. Slå på ruteren ved å trykke inn på/av knappen på baksiden
        2. Vent i cirka 1 minutt.
        3. Navnet på nettverket og passordet finner du undersiden av ruteren.
        4. SSID (navnet på nettverket) er standard: TP-Link-xxxx. For 5Ghz: TP-Link-xxxx_5G
        5. Wireless Password/PIN (passordet til nettverket) står samme sted som SSID.
        6. Velg ditt nettverksnavn og fyll inn passordet.

DU ER PÅ NETT!

Innstillinger og webgrensesnitt

Du kan endre innstillinger ved å logge inn på miniruterens webgrensesnitt.

1. Skriv inn ruter-adressen i nettleseren: http://192.168.1.1
        2. Logg inn med brukernavn/passord: admin/admin

Tekniske spesifikasjoner

• IEEE 802.11a/n/ac 5 GHz, IEEE 802.11b/g/n 2.4 GHz
        • Dimensjoner: 229x160x37 mm.
        • Opptil 64 enheter koblet til samtidig.
        • Micro-SIM.
        • LED viser status for enheten.
        • Avansert informasjon og innstillinger er tilgjengelige via nettleseren eller appen «Tether» til iOS/Android.
        • Ruter er ikke operatørlåst.
        • Støtter TP-Link OneMesh