Dersom du trenger hjelp med tilkobling av utstyr fra NextGenTel finner du våre brukerveiledninger her. Her finner du brukerveiledninger til det mest brukte utstyret fra oss, der vi også gir deg noen tips og triks.

Husk også at du kan finne det meste av informasjon knyttet til ditt abonnement og tjenester fra oss på MinSide. Du finner MinSide her.

TV og streaming

• Oppkoblingshjelp TV-dekoder

Før du kobler opp TV-dekoderen må du sjekke at internettforbindelsen din fungerer. Trenger du hjelp med selve internettoppkoblingen følger du denne guiden: Oppkoblingshjelp internett

Følg denne oppkoblingsguiden for TV-dekoder av merket Amino:

1. Pakken inneholder:
        1. TV-dekoder
        2. Brukermanual
        3. Fjernkontroll og batterier
        4. Strømforsyning
        5. HDMI-kabel
        6. Nettverkskabel
      2. Koble nettverkskabelen fra ruteren til uttaket på TV-dekoderen.
      3. Koble HDMI-kabel mellom dekoder og TV. (Husk å velg riktig HDMI-kilde på din TV).
      4. Koble til strømadapteret og slå på.
      5. TV-dekoderen er nå korrekt koblet opp. Merk at det kan ta opp til 10 minutter før du får TV-bilde på skjermen ved førstegangsoppkobling. Ved førstegangs oppstart vil dekoderen laste ned ny programvare. Du vil også få beskjed om å velge språk og pin-kode for "Foreldre-pin" og "Kjøps-pin".
    • Aktivering av Web-TV, TV-app og Apple TV

Med NextGenTel TV har du også tilgang til TV via TV-app og Web-TV.

For å se TV via TV-app og Web-TV trenger du en tilkoblingskode. Denne henter du enkelt i MinSide-appen eller på din TV-dekoder:

1. Trykk "Menu" på fjernkontrollen.
      2. Velg "Innstillinger" med piltastene.
      3. Velg fanen "Enheter".
      4. Velg "Opprett tilkoblingskode".
      5. En tilkoblingskode vil nå være tilgjengelig på skjermen. Denne brukes for aktivering av TV-app eller Web-TV. Hver enhet krever egen kode.

Hvordan aktivere Web-TV:

1. Gå inn på nextgentel.tv
      2. Trykk på "LOGG INN".
      3. Tast inn tilkoblingskode.
      4. Tjenesten er nå aktivert.

Hvordan aktivere TV-app:

1. Last ned appen på din telefon/nettbrett:
        1. Android
        2. iOS
      2. Start appen og tast inn tilkoblingskode.
      3. Tjenesten er nå aktivert.

Hvordan aktivere Apple TV:

1. Last ned NextGenTel TV fra App Store (Apple TV 4).
      2. Start appen og tast inn tilkoblingskode.
      3. Tjenesten er nå aktivert.
    • Tilgjengelige kanaler Web-TV, TV-app og Apple TV

Følgende kanaler er tilgjengelig i Web-TV, TV-app og Apple TV (Tilgjengelige kanaler avhenger også av ditt TV-abonnement. Oversikt finner du her)

1. NRK1
      2. NRK2
      3. NRK3/NRK Super
      4. TV 2
      5. TVNorge
      6. TV3
      7. V4
      8. TV6
      9. TV 2 Nyhetskanalen
      10. TV 2 Zebra
      11. TV 2 Livsstil
      12. TV 2 Sport1
      13. TV 2 Sport2
      14. Max
      15. Vox
      16. Fem
      17. Discovery
      18. Discovery Science
      19. TLC
      20. Animal Planet
      21. Svt1
      22. Svt2
      23. TV4
      24. Dr1
      25. Dr2
      26. Eurosport1
      27. Eurosport Norge
      28. V Sport+
      29. V Sport1
      30. V Sport2
      31. V Sport3
      32. V Sport Golf
    • Feilsøk TV-tjeneste

• Oppstartsproblemer TV

Ved manglende lyd og/eller bilde på TV – sjekk først at internettforbindelsen fungerer.

Sjekk også følgende:

1. TV-dekoderen skal være koblet direkte til bredbåndsruteren med en nettverkskabel.
        2. Sjekk at riktig HDMI-utgang er valgt på TV.

• Tv mangler lyd/dårlig bildekvalitet

Mangel på lyd:

1. Trykk "Menu" på fjernkontrollen som fulgte med Amino TV-dekoder.
        2. Velg "Innstillinger" med piltastene på fjernkontrollen.
        3. Velg fanen "Generell"
        4. Velg "Lyd".
        5. Prøv og bytt lydmodus.

Dårlig bildekvalitet:

1. Trykk "Menu" på fjernkontrollen som fulgte med Amino TV-dekoder.
        2. Velg "Innstillinger" med piltastene på fjernkontrollen.
        3. Velg "TV-innstillinger"
        4. Velg "Bildekvalitet"
        5. Her kan du velge hvilket kvalitet du ønsker på TV-bildet. Vi anbefaler "1080p60"

• TV-bildet hakker

Om TV-bildet hakker på din – sjekk først at din internettforbindelse fungerer korrekt.

Fungerer ikke internettforbindelsen korrekt kan du benytte deg av følgende guide: Feilsøk internettforbindelse.

Sørg også for at Amino TV-boks er koblet direkte med nettverkskabel til din NextGenTel bredbåndsruter.

• Problemer med fjernkontroll

Ved problemer med fjernkontroll kan følgende sjekkes:

1. Kanaler må velges med fjernkontrollen som fulgte med Amino TV-boks.
        2. Bytt batterier.
        3. Fjern IR-forsterker. (IR-forsterkere fra andre TV-dekodere vil ikke fungere på Amino Tv-boks)
    • Kanaloversikt

Basert på rettighetsavtalene vi har mot kanalleverandører, i tillegg til bruksmønster blant våre TV-kunder, har de ulike TV-kanalene på NextGenTel TV en del varierende egenskaper. Kanalene kan deles inn i fire hovedgrupper basert på disse egenskapene:

Mørk grønn = Vanlig lineær TV, TV overalt, Pause, Opptak (med spoling), Start forfra og Ukesarkiv

Lys grønn = Vanlig lineær TV, TV overalt

Lys blå = Vanlig lineær TV, TV overalt, Ukesarkiv og Opptak

Mørk blå = Vanlig lineær TV

Bildeoppløsningen er av kvaliteten HD med unntak av kanaler markert med *. Kanaler markert med * har bildeoppløsning tilsvarende SD. (480p)

• Kanalliste TV

Se oversikten over alle kanalene på NextGenTel TV her.