Kom i gang med internett fra NextGenTel

Brosjyre fiberBrosjyre xDSL

Les mer om hvordan du kobler opp utstyret fra NextGenTel

brukerveiledninger.png#asset:83169

TV og streaming

• Oppkoblingshjelp TV-dekoder

Før du kobler opp TV-dekoderen må du sjekke at internettforbindelsen din fungerer. Trenger du hjelp med selve internettoppkoblingen følger du denne guiden: Oppkoblingshjelp internett

Følg denne oppkoblingsguiden for TV-dekoder av merket Amino:

1. Pakken inneholder:
        1. TV-dekoder
        2. Brukermanual
        3. Fjernkontroll og batterier
        4. Strømforsyning
        5. HDMI-kabel
        6. Nettverkskabel
      2. Koble nettverkskabelen fra ruteren til uttaket på TV-dekoderen.
      3. Koble HDMI-kabel mellom dekoder og TV. (Husk å velg riktig HDMI-kilde på din TV).
      4. Koble til strømadapteret og slå på.
      5. TV-dekoderen er nå korrekt koblet opp. Merk at det kan ta opp til 10 minutter før du får TV-bilde på skjermen ved førstegangsoppkobling. Ved førstegangs oppstart vil dekoderen laste ned ny programvare. Du vil også få beskjed om å velge språk og pin-kode for "Foreldre-pin" og "Kjøps-pin".
    • Aktivering av TV-app og Web-TV

Har du mottatt vår nye Amino TV-dekoder har du også tilgang til TV via vår TV-App og Web-TV.

For å se TV via TV-app og Web-TV trenger du en tilkoblingskode. Denne kan genereres fra din Amino TV-dekoder:

1. Trykk "Menu" på fjernkontrollen som fulgte med Amino TV-dekoder.
      2. Velg "Innstillinger" med piltastene på fjernkontrollen.
      3. Velg fanen "Enheter".
      4. Velg "Opprett tilkoblingskode".
      5. En tilkoblingskode vil nå være tilgjengelig på skjermen. Denne brukes for aktivering av TV-app eller Web-TV. (Merk at hver enhet krever egen kode).

Hvordan aktivere Web-TV:

1. Gå inn på nextgentel.tv
      2. Trykk på "LOGG INN".
      3. Tast inn tilkoblingskode.
      4. Tjenesten er nå aktivert.

Hvordan aktivere TV-app:

1. Last ned appen på din telefon/nettbrett:
        1. Android
        2. iOS
      2. Start appen og tast inn tilkoblingskode.
      3. Tjenesten er nå aktivert.
    • Feilsøk TV-tjeneste

• Oppstartsproblemer TV

Ved manglende lyd og/eller bilde på TV – sjekk først at internettforbindelsen fungerer.

Sjekk også følgende:

1. TV-dekoderen skal være koblet direkte til bredbåndsruteren med en nettverkskabel.
        2. Sjekk at riktig HDMI-utgang er valgt på TV.

• Tv mangler lyd/dårlig bildekvalitet

Mangel på lyd:

1. Trykk "Menu" på fjernkontrollen som fulgte med Amino TV-dekoder.
        2. Velg "Innstillinger" med piltastene på fjernkontrollen.
        3. Velg fanen "Generell"
        4. Velg "Lyd".
        5. Prøv og bytt lydmodus.

Dårlig bildekvalitet:

1. Trykk "Menu" på fjernkontrollen som fulgte med Amino TV-dekoder.
        2. Velg "Innstillinger" med piltastene på fjernkontrollen.
        3. Velg "TV-innstillinger"
        4. Velg "Bildekvalitet"
        5. Her kan du velge hvilket kvalitet du ønsker på TV-bildet. Vi anbefaler "1080p60"

• TV-bildet hakker

Om TV-bildet hakker på din – sjekk først at din internettforbindelse fungerer korrekt.

Fungerer ikke internettforbindelsen korrekt kan du benytte deg av følgende guide: Feilsøk internettforbindelse.

Sørg også for at Amino TV-boks er koblet direkte med nettverkskabel til din NextGenTel bredbåndsruter.

• Problemer med fjernkontroll

Ved problemer med fjernkontroll kan følgende sjekkes:

1. Kanaler må velges med fjernkontrollen som fulgte med Amino TV-boks.
        2. Bytt batterier.
        3. Fjern IR-forsterker. (IR-forsterkere fra andre TV-dekodere vil ikke fungere på Amino Tv-boks)
    • Kanaloversikt

Basert på rettighetsavtalene vi har mot kanalleverandører, i tillegg til bruksmønster blant våre TV-kunder, så har de ulike TV-kanalene på NextGenTel TV en del varierende egenskaper. Kanalene kan deles inn i fire hovedgrupper basert på disse egenskapene:

Mørkegrønn = Vanlig lineær TV, TV overalt, Pause, Opptak (med spoling), Start forfra og Ukesarkiv

Lysergrønn = Vanlig lineær TV, TV overalt

Lys blå = Vanlig lineær TV, TV overalt, Ukesarkiv og Opptak

Mørk blå = Vanlig lineær TV

Bildeoppløsningen er av kvaliteten HD med unntak av kanaler markert med *. Kanaler markert med * har bildeoppløsning tilsvarende SD. (480p)

• Kanalliste TV

Se oversikten over alle kanalene på NextGenTel TV her.