Tv og strømming

• Oppkoblinghjelp TV

Før du kobler opp TV-dekoderen sjekk at internettforbindelse din fungerer. Trenger du hjelp med selve internettoppkoblingen følger du denne guiden: Oppkoblingshjelp internett

Vi har laget noen enkle videoer  som viser deg hvordan du kobler opp TV-dekoderen. Du kan også følge veiledningen nedenfor.

1. Pakk ut esken du har mottatt. Pakken inneholder følgende:
      1. TV-dekoder
      2. Brukermanual
      3. Fjernkontroll
      4. Batterier til fjernkontroll
      5. Strømforsyning
      6. Infrarød dongel - gir bedre signal til fjernkontrollen
      7. HDMI-kabel
      8. SCART-kabel
      9. Nettverkskabel
    2. Finn fram nettverkskabelen. Denne kobles til porten merket med gult på TV-dekoderen, deretter til bredbåndsruteren. Har du vanlig bredbånd benytter du port 4 på ruteren. Har du fiber kan du benytte alle portene.
    3. Koble HDMI-kabel fra TV-dekoder til din TV.
    4. Tilslutt kobler du strømkabelen til ruteren, deretter kobler du strømadapteret til strømmen.
    5. Din TV-dekoder er nå korrekt koblet opp. Merk at det kan ta opp til 30 minutter før du får bilde på skjermen ved førstegangsoppkobling.
  • Feilsøk TV-tjeneste fra NextGenTel

• Oppstartsproblemer TV

Ved manglende lyd og/eller bilde på din Tv-tjeneste sjekk først at din internettforbindelse fungerer.

Fungerer ikke internettforbindelsen kan du benytte deg av følgende guide: Feilsøk internettforbindelse.

Dersom TV-dekoderen stopper på en av prikkene i oppstarten, sjekk følgende:

1. Sjekk at Tv-dekoder er koblet med nettverkskabel til port 4 på bredbåndsruteren (har du fiber kan du bruke alle porter)
      2. Start utstyret på nytt i følgende rekkefølge:
        1. Slå av TV-dekoder
        2. Start ruteren på nytt og vent til du er på internett igjen.
        3. Slå på Tv-dekoder
      3. Hjelper ikke dette anbefaler vi en resett av din Tv-dekoder.

Soft reset:

1. Slå av og på Tv-dekoderen
      2. Når alle tre lysene til venstre på forsiden av dekoderen lyser; slå av dekoderen
      3. Gjenta denne prosessen tre ganger
      4. Slå på igjen. Nå skal det komme et tannhjul på skjermen
      5. Vent til Tv-dekoderen er ferdig med å laste inn programvaren

Hard reset:

Denne metoden bør kun benyttes som siste utvei ved feilsøk på TV-dekoderen. All programvare, innstillinger og tidligere opptak på dekoderen fjernes

1. Slå av dekoderen med knappen bak
      2. Stikk en kulepenn el.l. i reset-hullet
      3. Slå på igjen dekoderen mens du fremdeles holder kulepennen inne i hullet
      4. Slipp når det dukker opp et tannhjul på skjermen
      5. Vent til Tv-dekoderen er ferdig med å laste inn programvaren

• Tv mangler lyd og/eller bilde

Ved manglende lyd og/eller bilde på din Tv-tjeneste sjekk først at din internettforbindelse fungerer.

Fungerer ikke internettforbindelsen kan du benytte deg av følgende guide: Feilsøk internettforbindelse.

Sort skjerm/ melding om ingen signal funnet

Når det er sort skjerm er det ikke kontakt mellom TV-dekoder og TV.

1. Sjekk at du har stilt TV-apparatet ditt inn på rett kanal. Hver inngang på TV har tilhørende kanal på TV-apparatet. På de fleste moderne TV'er kan du velge HDMI inngang med "Source"knappen på din fjernkontroll.
      2. Sjekk inngangen på TV. Prøv å koble HDMI-kabelen i en annen inngang eller
        prøv en annen enhet på inngangen for å se om det kan være inngangen på TV-apparatet som er defekt.
      3. Prøv med annen HDMI-kabel, eller prøv HDMI-kabelen på en annen enhet for å sjekke om det kan være kabelen som er defekt.

Ikke lyd og/eller bilde

Hvis TV-portalen laster inn men du får sort skjerm og/eller intet bilde bør følgende sjekkes:

1. Sjekk om HDMI-kabel mellom TV-dekoder og TV er løs. Ta gjerne ut kabelen i
        begge ender og sett den på plass igjen for å sjekke at alt sitter godt.
      2. Start TV-dekoderen på nytt.
      3. Hjelper ikke dette anbefaler vi en resett av din Tv-dekoder.

Soft reset:

1. Slå av og på Tv-dekoderen
      2. Når alle tre lysene til venstre på forsiden av dekoderen lyser; slå av dekoderen
      3. Gjenta denne prosessen tre ganger
      4. Slå på igjen. Nå skal det komme et tannhjul på skjermen
      5. Vent til Tv-dekoderen er ferdig med å laste inn programvaren

Hard reset:

Denne metoden bør kun benyttes som siste utvei ved feilsøk på TV-dekoderen. All programvare, innstillinger og tidligere opptak på dekoderen fjernes

1. Slå av dekoderen med knappen bak
      2. Stikk en kulepenn el.l. i reset-hullet
      3. Slå på igjen dekoderen mens du fremdeles holder kulepennen inne i hullet
      4. Slipp når det dukker opp et tannhjul på skjermen
      5. Vent til Tv-dekoderen er ferdig med å laste inn programvaren

• Tv-bildet hakker

Om Tv-bildet hakker på din Tv-tjeneste sjekk først at din internettforbindelse fungerer korrekt.

Fungerer ikke internettforbindelsen korrekt kan du benytte deg av følgende guide: Feilsøk internettforbindelse.

Tv-bildet hakker

1. Sjekk at TV-dekoderen er koblet direkte med kabel til din bredbåndsruter. HomePlug eller annet utstyr for overføring av nettverkssignal kan påvirke TV-bildet.
      2. Har du flere TV-dekodere koblet til din bredbåndsruter kan du sjekke om disse også opplever at Tv-bildet hakker.

• Ofte stilte spørsmål om TV

• Resette Tv-dekoder

Det er to ulike måter å resette/tilbakestille TV-dekoderen:

Soft reset:

Denne nullstiller programvaren i dekoderen og beholder tidligere opptak.

1. Slå av og på Tv-dekoderen
      2. Når alle tre lysene til venstre på forsiden av dekoderen lyser; slå av dekoderen
      3. Gjenta denne prosessen tre ganger
      4. Slå på igjen. Nå skal det komme et tannhjul på skjermen
      5. Vent til Tv-dekoderen er ferdig med å laste inn programvaren

Hard reset:

Denne metoden bør kun benyttes som siste utvei ved feilsøk på TV-dekoderen. All programvare, innstillinger og tidligere opptak på dekoderen fjernes

1. Slå av dekoderen med knappen bak
      2. Stikk en kulepenn el.l. i reset-hullet
      3. Slå på igjen dekoderen mens du fremdeles holder kulepennen inne i hullet
      4. Slipp når det dukker opp et tannhjul på skjermen
      5. Vent til Tv-dekoderen er ferdig med å laste inn programvaren

• Ta opp programmer

Slik tar du opp programmer

record

Trykk på rød opptaksknapp mens du ser på TV, da tar du opp programmet.
      Ønsker du serieopptak så går du inn meny og TV-opptak. Eller trykker to
      ganger på opptaksknappen når du er i TV-guiden.

Opptak krever at du har en PVR-dekoder For å ta opp et program mens du ser et annet må du ha VDSL eller et fiberbredbånd.