Tv og strømming

• Oppkoblinghjelp TV

Før du kobler opp TV-dekoderen sjekk at internettforbindelse din fungerer. Trenger du hjelp med selve internettoppkoblingen følger du denne guiden: Oppkoblingshjelp internett

Vi har laget noen enkle videoer  som viser deg hvordan du kobler opp TV-dekoderen. Du kan også følge veiledningen nedenfor.

1. Pakk ut esken du har mottatt. Pakken inneholder følgende:
      1. TV-dekoder
      2. Brukermanual
      3. Fjernkontroll
      4. Batterier til fjernkontroll
      5. Strømforsyning
      6. Infrarød dongel - gir bedre signal til fjernkontrollen
      7. HDMI-kabel
      8. SCART-kabel
      9. Nettverkskabel
    2. Finn fram nettverkskabelen. Denne kobles til porten merket med gult på TV-dekoderen, deretter til bredbåndsruteren. Har du vanlig bredbånd benytter du port 4 på ruteren. Har du fiber kan du benytte alle portene.
    3. Koble HDMI-kabel fra TV-dekoder til din TV.
    4. Tilslutt kobler du strømkabelen til ruteren, deretter kobler du strømadapteret til strømmen.
    5. Din TV-dekoder er nå korrekt koblet opp. Merk at det kan ta opp til 30 minutter før du får bilde på skjermen ved førstegangsoppkobling.
  • Feilsøk TV-tjeneste fra NextGenTel

• Oppstartsproblemer TV

Ved manglende lyd og/eller bilde på din TV-tjeneste sjekk først at din internettforbindelse fungerer.

Fungerer ikke internettforbindelsen kan du benytte deg av følgende guide: Feilsøk internettforbindelse.

Dersom TV-dekoderen stopper på en av prikkene i oppstarten, sjekk følgende:

1. Sjekk at TV-dekoder er koblet med nettverkskabel til port 4 på bredbåndsruteren (har du fiber kan du bruke alle porter)
      2. Start utstyret på nytt i følgende rekkefølge:
        1. Slå av TV-dekoder
        2. Start ruteren på nytt og vent til du er på internett igjen.
        3. Slå på TV-dekoder
      3. Hjelper ikke dette anbefaler vi en resett av din TV-dekoder.

cisco-pvr.png#asset:1144

Hvordan resette din TV-dekoder:

All programvare, innstillinger og tidligere opptak på dekoderen fjernes ved resett.

1. Slå av dekoderen med knappen bak
      2. Stikk en kulepenn e.l. i reset-hullet
      3. Slå på igjen dekoderen mens du fremdeles holder kulepennen inne i hullet
      4. Slipp når det dukker opp et tannhjul på skjermen
      5. Vent til TV-dekoderen er ferdig med å laste inn programvaren

• Tv mangler lyd og/eller bilde

Ved manglende lyd og/eller bilde på din TV-tjeneste, sjekk først at din internettforbindelse fungerer.

Fungerer ikke internettforbindelsen kan du benytte deg av følgende guide: Feilsøk internettforbindelse.

Sort skjerm/ melding om ingen signal funnet

Når det er sort skjerm er det ikke kontakt mellom TV-dekoder og TV.

1. Sjekk at du har stilt TV-apparatet ditt inn på rett kanal. Hver inngang på TV har tilhørende kanal på TV-apparatet. På de fleste moderne TV-er kan du velge HDMI-inngang med "Source-knappen" på din fjernkontroll.
      2. Sjekk inngangen på TV. Prøv å koble HDMI-kabelen i en annen inngang eller
        prøv en annen enhet på inngangen for å se om det kan være inngangen på TV-apparatet som er defekt.
      3. Prøv med annen HDMI-kabel, eller prøv HDMI-kabelen på en annen enhet for å sjekke om det kan være kabelen som er defekt.

Ikke lyd og/eller bilde

Hvis TV-portalen laster inn men du får sort skjerm og/eller intet bilde bør følgende sjekkes:

1. Sjekk om HDMI-kabel mellom TV-dekoder og TV er løs. Ta gjerne ut kabelen i
        begge ender og sett den på plass igjen for å sjekke at alt sitter godt.
      2. Start TV-dekoderen på nytt.
      3. Hjelper ikke dette anbefaler vi en resett av din Tv-dekoder.

Hvordan resette din Tv-dekoder:

All programvare, innstillinger og tidligere opptak på dekoderen fjernes ved resett.

1. Slå av dekoderen med knappen bak
      2. Stikk en kulepenn e.l. i reset-hullet
      3. Slå på igjen dekoderen mens du fremdeles holder kulepennen inne i hullet
      4. Slipp når det dukker opp et tannhjul på skjermen
      5. Vent til TV-dekoderen er ferdig med å laste inn programvaren

• Tv-bildet hakker

Om Tv-bildet hakker på din Tv-tjeneste sjekk først at din internettforbindelse fungerer korrekt.

Fungerer ikke internettforbindelsen korrekt kan du benytte deg av følgende guide: Feilsøk internettforbindelse.

Tv-bildet hakker

1. Sjekk at TV-dekoderen er koblet direkte med kabel til din bredbåndsruter. HomePlug eller annet utstyr for overføring av nettverkssignal kan påvirke TV-bildet. Er du avhengig av å bruke switch er det viktig at du bruker en switch som støtter TV-signaler. Eksempler på slike switcher er Netgear GS108E switch og TP-Link TLSG108E GB Media Switch. NextGenTel har ikke support på disse produktene.
      2. Har du flere TV-dekodere koblet til din bredbåndsruter kan du sjekke om disse også opplever at Tv-bildet hakker.

• TV-pin

Dersom PIN-koden din til TV-tjenesten ikke virker, eller dersom du ikke har koden, send en melding til Kundeservice via kontaktskjema på Min Side. Vi nullstiller koden, eller sender deg en ny kode snarest.

• Ofte stilte spørsmål om TV

• Resette Tv-dekoder

Det er to ulike måter å resette/tilbakestille TV-dekoderen:

Omstart av dekoder:

Du kan tvinge dekoderen til å hente opp ny informasjon, ved å slå av og på strømmen til dekoder. Programvare og opptak forblir hvis du gjør dette.

For å slå av TV-dekoder kan du enten koble fra strømmen til dekoder eller bruke av og på knappen på baksiden av dekoder.

Nullstille dekoder til fabrikkinnstillinger:

OBS! Denne metoden bør kun benyttes som siste utvei ved feilsøk på TV-dekoderen. All programvare, innstillinger og tidligere opptak på dekoderen fjernes.

1. Slå av dekoderen med knappen bak
      2. Stikk en kulepenn e.l. i resett-hullet
      3. Slå på igjen dekoderen mens du fremdeles holder kulepennen inne i hullet
      4. Slipp når det dukker opp et tannhjul på skjermen
      5. Vent til TV-dekoderen er ferdig med å laste inn programvaren

• Ta opp programmer

Slik tar du opp programmer

Trykk på rød opptaksknapp mens du ser på TV, da tar du opp programmet.
      Ønsker du serieopptak så går du inn meny og TV-opptak. Eller trykker to ganger på opptaksknappen når du er i TV-guiden.

Opptak krever at du har en PVR-dekoder. For å ta opp et program mens du ser et annet må du ha VDSL- eller fiberbredbånd.

• Hvor mange Tv-apparater kan jeg benytte?

1. På ADSL (Bredbånd 5, Bredbånd 10 og Bredbånd 20)
        leverer vi kun én eller to TV-dekodere. Men du kan ikke se på to direktesendte kanaler samtidig. Du kan se på et opptak på én dekoder, mens du ser på direktesendt TV på en annen dekoder.
      2. På VDSL (Bredbånd 30 og Bredbånd 40) leverer vi opptil
        tre TV-dekodere. Her kan du se på TV på to dekodere samtidig som du tar opp et program på den tredje dekoderen. Du trenger kun én PVR da alle dekoderne har tilgang til opptakene du gjør.
      3. På Fiber leverer vi opptil seks TV-dekodere. Her kan du
        se på TV samtidig som du tar opp et program. Du trenger kun én PVR da alle dekoderne har tilgang til opptakene du gjør.
    • Kanalliste TV

Her får du hele listen over kanaler som er tilgjengelige på NextGenTel TV.

Kanal
      Kanalplass
      NRK1 Østlandssendinga HD 1
      NRK2 HD 2
      NRK3 HD 3
      TV 2 HD 4
      TVNorge HD 5
      TV3 HD 6
      Viasat 4 HD 7
      TV6
      8
      TV 2 Nyhetskanalen
      9
      TV 2 Zebra HD 10
      TV 2 Livsstil
      11
      TV 2 Humor
      12
      TV 2 Sport 2
      HD 13
      MAX HD 14
      VOX
      15
      FEM
      16
      Matkanalen
      19
      Discovery Channel
      20
      Discovery World (utgår januar 2019)

21
      Discovery Science
      22
      TLC
      23
      Animal planet HD 24
      National Geographic Channel HD 25
      Nat Geo Wild HD 26
      History Channel
      27
      Travel Channel
      28
      Outdoor
      29
      BBC Earth HD 30
      CNN Europe
      31
      BBC World News
      32
      H2
      36
      BBC Brit HD 37
      Comedy Central (utgår januar 2019)
      38
      VH1
      39
      Cartoon Network
      41
      Boomerang
      42
      Disney Channel
      43
      Disney XD
      44
      Disney Junior
      45
      Nickelodeon
      46
      Nick Jr
      47
      SVT1 HD 50
      SVT2
      51
      TV4
      52
      DR1
      53
      DR2
      54
      FOX HD 55
      TNT (utgår januar 2019)
      56
      Eurosport 1
      58
      Eurosport Norge HD 60
      Fuel
      61
      TV 2 Sport Premium HD 62
      TV 2 Sport Premium 2 HD 63
      C More First HD 73
      C More Series HD 74
      C More Stars HD 75
      C More Hits HD 77
      viasport+ HD 78
      viasport 1 HD 79
      viasport 2 HD 80
      viasport 3
      HD 81
      Viasat Golf HD 82
      Viasat Film Premiere HD 83
      Viasat Film Action HD 84
      Viasat Film Family
      85
      Viasat Film Hits HD 87
      Viasat Serier
      88
      Viasat History
      89
      Viasat Explore
      90
      Viasat Nature
      91
      HRT
      100
      TV 5 Monde
      101
      Rai Uno
      102
      TV Chile
      103
      TVP Polonia
      104
      TVE International
      105
      Rishtey
      106
      Colors TV
      107
      Visjon Norge
      115
      Gospel channel
      116
      NRK1 Midtnytt
      120
      NRK1 Møre og Romsdal
      121
      NRK1 Nordland
      122
      NRK1 Nordnytt
      123
      NRK1 Rogaland
      124
      NRK1 Sørlandet
      125
      NRK1 Vestlandsrevyen
      126
      NRK1 Østafjells
      127
      NRK1 Østfold
      128
      NRK1 Østnytt
      129
      NRK2 SD 200
      NRK3 SD 201
      TV 2 SD 202
      TVNorge SD 203
      TV3 SD 204
      NRK1 Tegnspråk
      777
      Film
      800
      Opptak
      900

Radiokanaler på NextGenTel TV

I løpet av 2017 slukkes alle nasjonale FM-sendinger, og overgangen til digitale radiosendinger er dermed godt i gang. Lokale radiokanaler vil være tilgjengelige på FM-nettet i noen år til, men for å lytte til NRK, P4, Radio Norge, og de andre riksdekkende stasjonene, trenger du en digitalmottaker. Et godt alternativ for å lytte på radio hjemme er NextGenTel TV. Alle de store radiokanalene er tilgjengelige i kanallisten på NextGenTel TV fra kanal 300 og oppover.

OBS! Dersom du ikke finner radiokanaler i kanaloversikten på NextGenTel TV, ber vi deg starte dekoderen på nytt (strøm av/på).

Følgende kanaler er tilgjengelige per juni 2017:

Kanal

Kanalplass

NRK P2

300

NRK P3

301

P4

302

Radio Norge

303

NRK mP3

304

NRK Alltid Nyheter

305

NRK Klassisk

306

NRK P13

307

NRK Folkemusikk

308

NRK Sami Radio

309

NRK Været til sjøs

310

NRK Super

311

NRK P1+

312

NRK Jazz

313

NRK Sport

314

Scansat Radio

315

NRK P1 Buskerud

316

NRK P1 Finnmark

317

NRK P1 Hedmark/Oppland

318

NRK P1 Hordaland

319

NRK P1 Møre og Romsdal

320

NRK P1 Nordland

321

NRK P1 Oslo/Akershus

322

NRK P1 Rogaland

323

NRK P1 Sogn og Fjordane

324

NRK P1 Sørlandet

325

NRK P1 Telemark

326

NRK P1 Troms

327

NRK P1 Trøndelag

328

NRK P1 Vestfold

329

NRK P1 Østfold

330

• Favorittkanaler

Slik stiller du inn dine favorittkanaler i en bestemt rekkefølge:

VIDEO AV FAVORITTKANALER

1. Trykk på Menu-knappen på fjernkontrollen
      2. Klikk deg frem til Innstillinger og TV
      3. Klikk deretter på Arranger kanaler
      4. Nå kan du legge til og fjerne kanaler ved å klikke på OK. Klikk på Endre rekkefølge for å endre på den eksisterende rekkefølgen av kanaler. Ved å bruke tastene P+ og P- kan du raskt  skifte opp og ned
      5. Trykk på Lagre når du er ferdig med redigering av kanalrekkefølgen

Slik endrer du kanalenes rekkefølge tilbake til standard:

Hvis du tidligere har endret på kanalrekkefølgen eller laget
      favorittlister, påvirker det hvor eventuelle nye kanaler ligger. Ønsker
      du å endre kanalrekkefølgen tilbake til standard, kan du følge denne
      guiden.

1. Trykk på Menu-knappen på fjernkontrollen
      2. Klikk deg frem til Innstillinger og TV
      3. Klikk deretter på Arranger kanaler
      4. Klikk på Marker alle
      5. Trykk på Lagre
      6. Klikk på Arranger kanaler
      7. Klikk på Endre rekkefølge
      8. Velg Gjenopprett standard
      9. Trykk på Lagre
      10. Trykk på Menu
      11. Trykk på Se TV

Slik endrer du i din favorittliste:

1. Trykk på Menu-knappen på fjernkontrollen
      2. Klikk deg frem til Innstillinger
      3. Klikk på Velg andre favoritter
      4. Klikk på den kanal du ønsker i din favorittliste, hvorpå kanalen blir merket
      5. Trykk på Lagre når du er ferdig med å redigere i din favorittliste

• Teksting av programmer

Hvis kanalen du ser på leverer teksting for hørselshemmede kan du finne det ved å trykke på knappen i når du ser på en kanal. Bla til høyre for å komme til Undertekst språk.

Finner du ikke teksting under Undertekst språk er ikke teksting tilgjengelig på dette programmet . Du kan derimot finne teksting på tekst-tv side:

• 777 for NRK1
      • 444 for NRK2
      • 333 for NRK3/Super
      • 222 for TV 2-kanaler
    • Foreldrekontroll

Du setter din egen PIN-kode foreldrekontroll. Dette gjør du på meny og

Innstillinger. Når du har satt din PIN-kode kan du låse enkeltkanaler og
      tilgang til å leie voksenfilmer med erotisk innhold. Default PIN-kode
      for å kjøpe filmer er 0000.

• Bruke samme fjernkontroll til TV-apparatet som til TV-dekoderen

Hvis du vil at fjernkontrollen skal kunne brukes både for TV-dekoderen og TV-apparatet,  må du først programmere fjernkontrollen til bruk med TV-en. Det er fjernkontrollen for TV-dekoderen som skal programmeres til å virke mot både TV-dekoderen og TV-apparatet.

Vanligvis kan fjernkontrollen programmeres automatisk med noen få klikk på fjernkontrollen. Hvis synkroniseringen ikke skjer automatisk må du programmere fjernkontrollen manuelt.

Slik programmerer du fjernkontrollen automatisk:

1. Skru på TV-en
      2. Trykk på TV/STB-knappen eller knappen med to piler i rødt og grønt på
        fjernkontrollen i minst to sekunder til TV-en blinker to ganger på toppen av fjernkontrollen
      3. Skriv inn “0 0 1″ innen ti sekunder. TV blinker to ganger for å bekrefte
      4. Pek på TV-en med fjernkontrollen. Trykk på TV/STB-knappen til TV-en slås
        av. Dette kan ta flere minutter, og i løpet av den tiden blinker det på fjernkontrollen
      5. Bekreft programmering ved å trykke på OK-knappen
      6. Trykk av/på-knappen for å slå på TV-en igjen
      7. Sjekk at fjernkontrollen fungerer som den skal ved å bruke den til å
        endre volumet. Hvis volumet på TV-en ikke endres, må prosessen gjentas flere ganger. Hver gang vil fjernkontrollen prøve en ny kode. Hvis dette ikke lykkes etter flere forsøk, må programmeringen gjøres manuelt

Vi gjør oppmerksom på at Kundeservice ikke kan hjelpe med programmering av fjernkontrollen.

Slik programmerer du fjernkontrollen manuelt:

1. Finn produsenten av ditt TV-apparat i listen over produktkoder
        Legg merke til at det kan være mer enn én kode for noen produsenter. Hvis det er flere koder for fjernkontrollen, må du starte med den første. Hvis TV-en er ny så prøver du de høyeste tallene først
      2. Skru på TV-en
      3. Trykk på TV/STB-knappen eller knappen med to piler i rødt og grønt på
        fjernkontrollen i minst to sekunder til TV-en blinker to ganger på toppen av fjernkontrollen
      4. Skriv inn den tresifrede produktkoden innen ti sekunder. TV blinker to ganger øverst på fjernkontrollen for å bekrefte
      5. Hvis du skrur av TV-en, så skru den på igjen og sjekk om de andre
        funksjonstastene på fjernkontrollen også fungerer. Hvis de andre tastene fungerer som de skal så er programmeringsjobben fullført
      6. Hvis TV-en ikke skrur seg av eller om det er koder som ikke fungerer ordentlig, så gjenta denne prosessen

• Brukermanual fjernkontroll

Her finner du brukerveiledning til din fjernkontroll:

• Endre bilde/lyd format

Endre bildeformat:

Du tilpasser skjermformat og oppløsning under Meny på fjernkontrollen deretter går du til Innstillinger og TV.

Følgende valg er tilgjengelig:

• 4:3 standard format
      • 16:9 bredformat
      • 720p HDTV (via HDMI-kabel)
      • 1080i HDTV (via HDMI-kabel
      • 1080p HDTV (via HDMI-kabel)

Endre lydformat:

Du endrer lydformat under Digital lyd, som du finner ved å følge disse punktene

1. Trykk på Meny
      2. Trykk så på Innstillinger
      3. Deretter, velger du Lyd
      4. Til slutt velger du Digital lyd
      5. Her får du valget om du vil ha Stereo eller 5:1-lyd

• Kanalliste radio

I løpet av 2017 slukkes alle nasjonale FM-sendinger, og overgangen til digitale radiosendinger er dermed godt i gang. Lokale radiokanaler vil være tilgjengelige på FM-nettet i noen år til, men for å lytte til NRK, P4, Radio Norge, og de andre riksdekkende stasjonene, trenger du en digitalmottaker. Et godt alternativ for å lytte på radio hjemme er NextGenTel TV. Alle de store radiokanalene er tilgjengelige i kanallisten på NextGenTel TV fra kanal 300 og oppover.

OBS! Dersom du ikke finner radiokanaler i kanaloversikten på NextGenTel TV, ber vi deg starte dekoderen på nytt (strøm av/på).

Følgende kanaler er tilgjengelige per juni 2017:

Kanal

Kanalplass

NRK P2

300

NRK P3

301

P4

302

Radio Norge

303

NRK mP3

304

NRK Alltid Nyheter

305

NRK Klassisk

306

NRK P13

307

NRK Folkemusikk

308

NRK Sami Radio

309

NRK Været til sjøs

310

NRK Super

311

NRK P1+

312

NRK Jazz

313

NRK Sport

314

Scansat Radio

315

NRK P1 Buskerud

316

NRK P1 Finnmark

317

NRK P1 Hedmark/Oppland

318

NRK P1 Hordaland

319

NRK P1 Møre og Romsdal

320

NRK P1 Nordland

321

NRK P1 Oslo/Akershus

322

NRK P1 Rogaland

323

NRK P1 Sogn og Fjordane

324

NRK P1 Sørlandet

325

NRK P1 Telemark

326

NRK P1 Troms

327

NRK P1 Trøndelag

328

NRK P1 Vestfold

329

NRK P1 Østfold

330

• Strømmetjenester

• HBO, Netflix, Viaplay og Tv2Sumo

Opplever du problemer på noen av dine strømmetjenester anbefaler vi at du går igjennom følgende feilsøk:

• C More

Strømmetjenesten fra C More er ikke lenger inkludert i abonnement på NextGenTel TV. Dette skyldes ny personvernlovgivning (GDPR), som medfører at påloggingsinformasjon ikke lenger kan utveksles mellom NextGenTel og C More.

(Oppdatert 23. mai 2018)