Trådløst Bredbånd

Informasjon til deg som er ny kunde

Først og fremst vil vi gratulere deg med nytt Trådløst Bredbånd! Vi håper og tror at det nye nettet lever opp til forventningene, og at du nå har fått et nett som gir deg all den hastigheten og kapasiteten du trenger i fremtiden.

Her har vi samlet en del svar på noen av de vanligste spørsmålene.Vi kobler ned den gamle bredbåndslinjen din

Så snart vi har fått bekreftet at det nye trådløse bredbåndsnettet fungerer slik det skal, igangsetter vi nedkobling av den gamle bredbåndslinjen. Dette skjer ca. to dager etter at Trådløst Bredbånd er klart. I forbindelse med dette vil du få tilsendt informasjon om oppsigelse av den gamle bredbåndslinjen.
Du trenger ikke gjøre noe i forbindelse med at den gamle linjen stenges. Det er kun i telesentralen vi kobler ned linjen. Selve ledningen vil ligge i bakken/luften som tidligere.


Det gamle bredbåndsnettet legges ned

I løpet av noen få år skal det tradisjonelle bredbåndsnettet legges ned. Dette nettet benytter de gamle telefonkablene, og erstattes etter hvert av nyere teknologier som fiber og Trådløst Bredbånd. Dette er løsninger som åpner for høyere hastigheter og større kapasitet i bredbåndsnettet, noe som er nødvendig for å kunne levere stadig flere og mer krevende tjenester via nettet.

Hva skjer med fakturaen?

I forbindelse med at vi starter opp det nye Trådløse Bredbåndet, vil vi på neste faktura justere for perioden fra oppstart av det nye nettet. Siden månedsavgiften for bredbåndet ditt faktureres forskuddsvis, vil du se at vi trekker fra en periode som tidligere er fakturert. Videre blir månedsavgiften for Trådløst Bredbånd fra oppstartsdato, pluss eventuelle oppstartskostnader, lagt til på fakturaen. Du kan se alle fakturadetaljene på MinSide eller i MinSide-appen.

Kostnader ved installasjon

Installasjonsgebyret inkluderer utendørsantenne, feste av utendørsantenne på vegg vendt mot basestasjon, kabelstrekk inntil 10 meter, flytting av bredbåndsruter til installasjonspunkt innvendig (krever tilgjengelig strøm), og test av løsningen. Prisen gjelder innenfor en avstand på 50 km fra utreisested for montør. Utover 50 km faktureres et kjøretillegg. Behov utover dette avtales direkte med montør og faktureres per time.

En standard montering forutsetter naturligvis at det ikke foreligger noen spesielle krav til føring av kabler i vegger. Dersom det er tilfelle er det ditt ansvar at føringsveier er klare når installasjonen skal gjøres. Eksempler på hus med spesielle krav er passive hus (TEK 10 og TEK 17) og vernede hus.


Dersom du ønsker at ruteren inne i huset skal plasseres et annet sted enn der utendørsantennen må plasseres, er det mulig å avtale dette direkte med montøren. Dette er utenfor det vi anser å være en standard montering og vil medføre en ekstra kostnad.

Har du datakvoteangst?

Selv om Trådløst Bredbånd fra NextGenTel benytter mobilnettet til å sende trafikk til og fra internett, trenger du ikke være redd for å bruke opp datakvoten din. Du har nemlig hele 2 TB (terabyte) tilgjengelig hver måned. Dette tilsvarer 2000 GB, eller rundt 100 ganger mer enn en vanlig datapakke i mobilabonnementet. Skulle du klare å bruke opp hele denne pakken vil det selvsagt ikke koste deg noe ekstra, men vi setter hastigheten ned til 5 Mbps ut måneden. Du kan da bruke nettet videre, men med litt lavere hastighet resten av måneden.

Hvor mye er egentlig 2 TB?

Det er vanskelig å beregne nøyaktig hva man kan benytte 2 TB data til, men vi kan illustrere ved å bruke Netflix som eksempel. Du kan nemlig strømme Netflix i HD nesten hele døgnet i hele måneden, og fortsatt være innenfor 2 TB*. Du kan faktisk bruke nettet til alt i listen under, hver dag, uten å gå tom for data:

- TV og video hele døgnet - på flere skjermer

- Musikk hele tiden - for alle i familien - på mange enheter

- Gaming døgnet rundt - for alle i familien - for flere spillere

- Plenty surfing, epost og annen nettbruk for alle i familien

Da skal det godt gjøres å bruke opp all dataen!


* Strømming i HD fra Netflix bruker ca. 3 GB data per time. Omtrentlig beregning av datakapasitet. For TV og video beregner vi standard oppløsning på ca. 1 GB data per time.