I 2019 blir NextGenTel TV helt ny!

Her er nyttig informasjon for deg som er nysgjerrig på nye NextGenTel TV

 • Nå blir NextGenTel TV bedre og mer brukervennlig, med all den funksjonaliteten dere ønsker. Det betyr at funksjoner som Ukesarkiv, Start forfra og apper til mobil og nettbrett er på plass når vi i tiden frem til nyttår introduserer nye NextGenTel TV til alle våre TV-kunder. I tillegg kan du selvsagt fortsatt spole, pause (kommer før oktober) og ta opp fra de fleste kanaler og programmer.  Hva blir nytt i NextGenTel TV?

  Mange av dere har savnet å kunne se tidligere sendte programmer på NextGenTel TV, og det har vi selvsagt tatt hensyn til når vi har planlagt den nye løsningen. En rekke kanaler får derfor syv dagers ukesarkiv, blant annet de fleste kanalene fra TV 2, TVNorge/Discovery og TV3/V. Man finner programmene enkelt i TV-portalen. De fleste kanalene legger ut alle programmene sine i arkivet, men det kan være unntak blant annet for sportssendinger og filmer. NB! Ukesarkiv for NRK er kun tilgjengelig i TV- dekoderen, ikke i nettleser og apper.


  Midt i programmet?

  En tjeneste mange kunder har etterspurt, er muligheten for å kunne starte et program fra starten dersom man kom inn midt i programmet. Vi har derfor gjort klar Start Forfra, så nå blir det lettere å få med seg hele programmet. Start Forfra fungerer på de fleste kanalene fra TV 2, TVNorge/Discovery og TV3/V. Legg merke til at noen av innholdsleverandørene har lagt restriksjoner på muligheten til å spole fremover i programmer fra ukesarkivet eller som er startet forfra. NB! Start Forfra for NRK er kun tilgjengelig i TV- dekoderen, ikke i nettleser og apper.

  Ta med deg TV overalt!

  Nye NextGenTel TV kan selvsagt nytes overalt – ja, faktisk i hele EU/EØS! Det eneste du trenger, er en app for mobil/nettbrett, eller en nettleser på datamaskinen din. TV Overalt gjelder for alle de mest populære kanalene. Last ned appen eller gå til TV-løsningen på nett, og koble enkelt til med en kode fra TV-dekoderen din. Appen heter NextGenTel TV og kan lastes ned i App Store for iOS og Google Play for Android. NextGenTel TV på nett finner du på nextgentel.tv. For å strømme fra en mobil til en TV-skjerm kan du også bruke Chromecast. Egen app til Apple TV kommer til neste år.


  Strøm TV og film på wifi eller mobilnettet

  Med TV Overalt bestemmer du selv hvor du ser TV. Det betyr at mange av programmene dine ikke bare er tilgjengelig hjemme, men også på andre wifi-nett eller på mobilnettet. Husk likevel på at TV og video kan bruke mye datatrafikk, og at det derfor kan bli kostbart å strømme over mobilnettet. Pass på at datapakkene dine er store nok, slik at du slipper kjipe mobilregninger.


  La hele familien koble seg til

  Med NextGenTel TV får hele familien muligheten til å sette opp sin egen TV-løsning, med visse begrensninger. Dere kan koble til inntil fem enheter til abonnementet, inkludert TV-dekoderen hjemme. Det kan maks være fire mobile enheter tilkoblet. Legg også merke til at dere ikke kan se på flere enn to strømmer om gangen (i tillegg til dekoderen hjemme).


  Se de nyeste leiefilmene med NextGenTel TV

  Filmbutikken på NextGenTel TV har vært en populær tjeneste i mange år, og denne skal vi selvsagt ha med oss videre. En oppdatert versjon av Filmbutikken er klar på NextGenTel TV i september/oktober.


  Se på TV når du er på ferie i utlandet

  Med nye NextGenTel TV kan du ta med deg TV til utlandet! Bruk vår nye app eller logg inn via en nettleser og se på TV i hele EU/EØS-området. Din registrerte bostedsadresse må være i Norge. Du kan ikke bruke NextGenTel TV utenfor Europa.


  Ta opp favorittprogrammene dine

  Opptak fungerer nesten som før. Den største forskjellen er at opptakene lagres «i skyen» - det vil si på eksterne servere. Fordelen med dette er at du kan ta opp så mange programmer du vil samtidig, og at du har tilgang til opptakene dine også utenfor hjemmet, via NextGenTel TV-app. Du har plass til 100 timers opptak. Programmene blir lagret i 29 dager før de slettes. Opptak er tilgjengelig på de mest populære kanalene fra NRK, TV 2, TVNorge/Discovery og TV3/V.


  Hvilke TV-pakker og kanaler får jeg?

  Vi har i hovedsak beholdt de samme TV-pakkene og kanalene som vi har i dag, med ett hederlig unntak – valg av enkeltkanaler erstattes med den fleksible pakkeløsningen Fritt valg. Du vil her kunne sette sammen dine egne småpakker til en rimelig månedspris. I tillegg til dette kan man legge til spesialkanalene TV Chile og V Sport Golf.


  Ny, liten dekoder

  Den nye dekoderen kommer fra Amino og heter Aria 7. Den har nettverksbasert opptaker med 100 timers lagringskapasitet, og du trenger derfor ikke en egen harddisk på dekoderen. Videoformater bl.a. H.264 og H.265. Oppløsning til 1080p, og mulighet for oppskalering til 4K (spille av HD-bilde på 4K-skjerm, ikke native 4K-avspilling). Lyd til Dolby Digital. Størrelse: 134 x 113 x 34 mm. (BxDxH).


  Du kommer veldig enkelt i gang

  Du trenger ikke logge inn på den nye TV-tjenesten. Bare koble dekoderen til ruteren din, så overtar automatikken. I løpet av oppstarten ber dekoderen deg sette opp ønsket språk, samt PIN-koder til filmleie og foreldrekontroll. Oppstarten pågår i 5 til 10 minutter første gang.


  Hvem kan få NextGenTel TV?

  Alle NextGenTel-kunder med fiberlinje, pluss de fleste av våre bredbåndskunder, kan bestille vår TV-løsning. Løsningen krever et minimum på ca. 15 Mbps kapasitet på internettlinjen.