Søk på nextgentel.no

NextGenTel Ethernet Kapasitet

Standardisert, sikker og stabil lag 2 kommunikasjon.

NextGenTel har et av de største og kraftigste IP/MPLS-nettverkene i Norge og tilbyr lag 2 kapasitetstjenester for deg som ønsker å bygge ditt eget datanett på en kosteffektiv måte.

Standardiserte grensesnitt

Grensesnittet for alle aksessene er basert på Ethernet IEEE 802.3 og MEF (Metro Ethernet Forum) standarder som sikrer deg interoperabilitet og en framtidsrettet tjeneste der du unngår spesialtilpasninger.

Sikker kommunikasjon

NextGenTel leverer datakommunikasjon til noen av de mest krevende kundene i Norge, med meget strenge krav til konfidensialitet og integritet. I Ethernet Kapasitet separeres de enkelte nettene på lag 2. Derfor er du garantert at sikkerheten er ivaretatt på best mulig måte.

Stabil tjeneste

Som Norges nest største bredbåndleverandør og partner av Nordens største telekomoperatør, TeliaSonera, har NextGenTel et moderne, kraftig og robust IP/MPLS-nett med full redundans som sikrer deg en garantert høy ytelse og garantert høy kvalitet i hele Norden. Vi kan også levere redundante aksessforbindelser med diversitet som gjør at dine aksesser terminerer i forskjellige noder i NextGenTels nett og har ulike fysiske føringsveier. Dermed oppnår du en tjeneste som har redundans ende-til-ende og tilnærmet 100 % oppetid.

Fleksibel og kosteffektiv aksess

Tjenesten kan leveres både med og uten utstyr (CPE) ute på din lokasjon. Fordelen med å levere tjenesten inkludert CPE er at NextGenTel da tar større ansvar ende-til-ende for tjenesten.

Mange bruksområder

NextGenTel Ethernet Kapasitet oppretter effektiv datakommunikasjon mellom to lokasjoner. Flere slike punkt-til-punkt forbindelser kan avleveres på et fysisk punkt, for eksempel hovedkontor eller datasenter, som vist i figuren under.

Tjenesten brukes typisk av andre telekomoperatører eller store bedrifter, store offentlige virksomheter og systemintegratører som ønsker å ha full kontroll over eget datanett, dvs. krevende organisasjoner med egen kvalifisert IKT-avdeling.

Tekniske spesifikasjoner og egenskaper
OSI-nivå Lag 2 Ethernet
Topologi Punkt-til-punkt (MEF EPL) og Punkt-til-multipunkt (MEF EVPL)
Aksess Fiber og SHDSL
Hastighet 2 Mbit/s – 10 Gbit/s
Fysisk grensesnitt Fast Ethernet 100/1000Base
Standarder Untagged, IEEE 802.3. En logisk kanal per fysisk port
Trunk, IEEE 802.1Q. Multiple logiske kanaler på samme fysiske port.
Double-tagged trunk port, IEEE 802.1ad. Q-in-Q
MTU Standard MTU er 1500 bytes eksklusiv Q-in-Q header med mulighet for større MTU
Stamnett MPLS
SLA
Service Level Agreement
Dekningsperiode:
  • A: 07:30-18:00 (mandag-fredag)
  • C: 00:00-24:00, Alle dager
Maksimal nedetid (garantert feilretting)
  • 8 timer
  • 4 timer
Få mer informasjon eller tilbud

Vi ønsker mer informasjon om Ethernet Kapasitet.