Slik får du TV på hytta

Det er mange ulike TV-leverandører, men vi har heldigvis funnet en løsning som vil passe for deg. Enten om du har internett på hytta, eller ikke.

Slik får du TV på hytta

Etter en lang dag med skiturer i nydelig vårvær er det få ting som er deiligere enn å sitte seg ned i godstolen, med fyr i peisen, og se på kvalitetsunderholdning, eller sport, på TV-skjermen. Men så kommer problemet - hvordan får du TV på hytta når du ikke har internett? Eller hvordan kan du kombinere TV-abonnementet du har hjemme sammen med hytta?

Det finnes mange ulike TV-leverandører, men vi har heldigvis funnet en løsning som vil passe for deg. Enten om du har internett på hytta, eller ikke.

Hvilke muligheter har jeg?

Det finnes mange ulike leverandører av TV-abonnement, men vår favoritt blant de er RiksTV. Og grunnen er veldig enkel. Med RiksTV kan du nemlig se TV uansett om du har fiber, Trådløst Bredbånd eller ikke har tilgang til internett i hele tatt. Enten om det er på hytta, i båten, bobilen, eller foran TV-en hjemme. Vi liker valgfrihet, og med RiksTV får du valgfrihet til å se TV hvor enn du vil.

Som en liten icing on the cake får du også muligheten til å fryse TV-abonnementet ditt. “Ja, men sikkert bare for en måned eller to”, tenker du kanskje. Neida, med RiksTV kan du faktisk fryse TV-abonnementet opptil åtte måneder. Det er veldig praktisk når hytta kommer til å stå tom i flere måneder, eller når du blir borte fra hjemmet ditt en stund.

Dette er løsningen når du har internett på hytta

Når du allerede har internett på hytta er det raskt og enkelt å komme i gang med TV. Det eneste du trenger er et RiksTV-abonnement og enten en dekoder eller en smart strømmedings som Apple TV eller Chromecast.

RiksTVs Strømmeboks

Har du allerede Apple TV eller Chromecast så går det raskt å laste ned RiksTV-appen og begynne strømmingen. RiksTV fungerer uansett om du har internett over fiber eller Trådløst Bredbånd.

Når du skal velge TV-pakke er det lurt å tenke på hva du ønsker å se på av underholdning og sport. Dersom du ønsker de grunnleggende kanalene så vil enten Favoritter (12 kanaler) eller Basis (45 kanaler) passe midt i blinken for deg.

Men dersom du elsker fotball, eller å se fartsvindunderene i Formel 1 er nok Fiberpakken (65 kanaler) TV-pakken for deg. Med Fiberpakken får du alle de vanlige kanalene, men i tillegg får du også disse sportskanalene:

 • V Sport+
 • V Sport 1, 2 og 3
 • Eurosport
 • Eurosport Norge
 • TV 2 Sport 1 og 2

Det betyr at du kan se både golf (PGA Tour, ATP Tour), tennis (Grand Slam), Formel 1, og masse fotball (Europa League, FA Cup, Eliteserien, Toppserien, UEFA Euro og Champions League). Med TV2s satsing på norsk idrett får du også sett masse norsk ishockey, håndball, volleyball og basketball på TV 2 Sport 1 og 2.

Om du vil ha all sporten over og filmer og serier fra HBO Max og SkyShowtime, ja - da er Rikspakken det du skal velge. Med den får du en komplett TV-pakke med 65 TV-kanaler, sport i verdensklasse, massevis av barneinnhold, filmer og serier.

Det aller lureste for lommeboka er å samle TV-abonnementet som du har hjemme, og på hytta, til et og samme abonnement. Med RiksTV kan du for eksempel se TV på fire ulike dekodere og i tillegg strømme på to RiksTV-apper samtidig. Og det kan du gjøre uten at det koster deg noe ekstra i måneden.


Dette er løsningen når du ikke har internett på hytta

Selv om vi er i 2023 er ikke alltid hytte er lik internettilgang. Noen steder er ikke fiber eller mobilnett bygd ut, eller har høy nok hastighet til å kunne se stabile TV-signaler.

RiksTV antenne

Det som er fint da er at du fremdeles kan få inn TV med RiksTV! Løsningen er noe som heter digitalt bakkenett. Det er signal som sendes i luften fra sendere plassert på fjelltopper og høydedrag rundt om i hele Norge, og frem til en antenne som du setter opp på taket på hytta.

Bakkenettet dekker faktisk rundt 90 % av alle fritidseiendommer i Norge, og det gjør at de aller fleste vil kunne få tilgang til TV.

Og så tenker du kanskje, "hvorfor heter det bakkenett når signalet går i lufta?". Det er kanskje ikke logisk med en gang, men det fikk navnet sitt fordi signalet kommer fra sendere som er plassert på bakken. Altså i motsetning til parabol der signalet kommer fra satelitter i luften.

For å få inn signal fra bakkenettet må du ha én antenne, og en dekoder eller kortleser i TV-en din. Mange TV-er støtter noe som heter IDTV, og det gjør at du kan putte kortleseren rett i TV-en uten å ha dekoder. Du kan se en fullstendig oversikt over hvilke TV-er som støtter det på RiksTVs nettsider.


Når det kommer til antennen så kan du sette den opp helt selv, eller så kan du få en av RiksTVs montører hjem for å installere alt for deg. Du har også dekningsgaranti og det betyr at du helt uten kostnad kan returnere utstyret ditt og si opp abonnementet innen 30 dager etter at du har kjøpt det dersom dekningen ikke er god nok.

Utvalget av TV-pakker er det samme, men ikke antall kanaler. Det er mange kanaler som er såkalte internettkanaler, og de blir kun sendt over internett. I tillegg får du ikke strømmetjenestene, som HBO Max og SkyShowtime, via bakkenettet.

Det betyr at du får kun TV-kanaler som sendes over bakkenettet. Du kan se en full oversikt over dette nederst på RiksTVs nettside under “Her er noen av kanalene vi tilbyr”.

Spar penger ved å samle TV-abonnementet ditt

Det som er lurt er at du kan bruke samme TV-abonnementet flere steder, så du sparer både penger, og får god oversikt ved å ha RiksTV både på hytta og hjemme.

Et oppsett som gir deg TV flere steder med samme RiksTV-abonnement kan for eksempel se slik ut:

Hjemme

 • SMART-boks III eller Strømmeboks i stua
 • Apple TV + RiksTV-appen i kjellerstua
 • Chromecast + RiksTV-appen på barnerommet

Hytta

 • Antenne på taket og kortleser + programkort, eller SMART-boks lll på hytta

I dette eksempelet har du TV fire steder og betaler én enkel og oversiktlig månedspris for alt.


Vi har spart noe av det beste til slutt - det er nemlig enda flere fordeler med RiksTV

RiksTV har den beste appen blant alle TV-leverandører, og den får du med i abonnementet ditt. Appen har flere finfine funksjoner som gjør hverdagen litt enklere når du skal se TV.

Noen av de funksjonene vi liker aller best er:

 • Egen portal for barneunderholdning - alt samlet på ett sted slik at du raskt finner noe barna kan se på
 • Min liste der du raskt får oversikt over det du har lagret
 • TV-guide for hele uken
 • 7 dagers TV-arkiv fra de fleste kanaler
 • Du kan vurdere innhold med tommel opp eller ned for å få bedre anbefalinger

Du kan lese mer om RiksTV på våre nettsider. Det er både raskt og veldig enkelt å bestille ny TV-pakke som NextGenTel-kunde.

For å bestille din TV-pakke går du inn på MinSide, eller inn i MinSide-appen, og trykker på Bestill RiksTV.