WiFi-dekning i hele huset

Full WiFi-dekning i hele huset! Her får du noen tips om hva du kan gjøre for å få et best mulig nett hjemme hos deg.

WiFi-dekning i hele huset

For å få full WiFi-dekning i hele boligen så er det gjerne flere ting som må ligge til rette for at dekningen skal fungere optimalt.

Dårlig WiFi skyldes ofte enheter med dårlig dekning, eller overbelastning av kapasitet. Pass på å koble gamle enheter bort fra nettet ditt.

Les våre tips for hvordan du får bedre trådløs forbindelse, prøv WiFi-verktøyet vårt som gir deg god oversikt over hjemmenettet ditt, og se hvilket utstyr vi anbefaler for å sikre perfekt wifi i hele huset.

Plasser ruteren riktig

Plasser ruter høyt og fritt, sentralt i bolig, for eksempel på en hylle.
Signalene fra den trådløse ruteren blir dårligere over lengre strekninger og kan ha problemer med å trenge gjennom vegger, dører og gulv. Og signalene spres ofte nedover.

Oppdater programvare

Bruk siste programvare. Sørg for at alle systemer og drivere er oppdatert på PC-er, konsoller, mobiler, nettbrett, TV, nettverksutstyr og andre dingser i huset. NextGenTel-ruteren og Heimgard WiFi-ruteren blir automatisk oppdatert, men TP-Link Deco og annet utstyr må du oppdatere selv. Sjekk med fabrikanten av utstyret for instruksjoner.

Koble bort gamle enheter

Husk å koble bort gamle enheter som er tilkoblet ditt trådløse nett. Spesielt om det er tilkoblede enheter som ligger i utkanten av dekningen. Når det er mye som er koblet opp samtidig blir det fort kø - alle enhetene deler nemlig på den samme båndbredden!

Bruk kabel

For stasjonær PC, spillkonsoll eller annet utstyr som kanskje er plassert rett i nærheten av ruter eller nettverksuttak; bruk nettverkskabel hvis du kan. Kablet internettilgang vil alltid være mer stabilt enn trådløst, og hver enhet med kabel er én mindre som bruker den trådløse kapasiteten.

Mesh

Hvis wifien din ikke når alle kroker i huset ditt, kan rekkevidden utvides med mesh-nettverk. Som en tommelfingerregel kan vi si at en extender stort sett vil holde til leiligheter, mens man i et hus med flere etasjer bør gå for et mesh-nettverk.

WiFi-verktøy i MinSide-appen

I MinSide-appen finner du WiFi-verktøyet, et hjelpemiddel for å gi deg en bedre forståelse av hvordan ditt trådløse nettverk virker og hva som bør gjøres dersom du opplever problemer.

Du kan kjøre hastighetstest, kartlegge den trådløse dekning i din bolig, Viser enheter tilkoblet WiFi og gir forslag til tips og løsninger på eventuelle problemer du opplever.

Loading chat...