4 gode sikkerhetstips når du skal reise i sommer

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og i følge Virke planlegger 65 % av nordmenn sommerferien, enten i Norge eller i utlandet. Litt rask hoderegning viser at det er over 3,6 millioner nordmenn som skal farte litt rundt i sommer, enten i syden eller her hjemme.

4 gode sikkerhetstips når du skal reise i sommer

Du har fortjent en sommerferie! Å lase batteriene på sommeren er viktig, men samtidig vet vi at det er mye svindel som skjer når vi reiser i sommermånedene. Hva kan du gjøre for å sikre deg før du skal ut å reise i sommer?

1. Lås postkassen!

Har du noen som henter posten din når du skal ut og reise? Supert! Da kan du hoppe over dette tipset 😁

Dersom du ikke har noen, og har tenkt å la posten ligge en uke eller to bør du tenke på nytt. Overfyllt postkasse er enkelt å se for tyver, og de kan enkelt få tilgang til dine personopplysninger gjennom brevene som ligger i postkassen.

Derfor bør du sette en lås på postkassen din slik at det kun er du som kan hente ut det som ligger oppi.

2. Overvåk pass, bank og kredittkort

Det hjelper lite å være forsiktig dersom du ikke blir klar over at din personlige informasjon er blit stjålet. Derfor bør du overvåke både pass, bank- og kredittkort og e-postadresse hele året.

Hvordan gjør du det? Det enkleste er å bruke et verktøy slik det du får med i Total Trygghet. Der kan du raskt legge til ditt pass, bank- og kredittkort til overvåking, og appen følger med for å se om informasjonen din kommer på avveie på det mørke nettet.

Skjer det noe får du varsel i appen og på e-post.

3. Bruk VPN

Det du søker og surfer på er din sak, er det ikke? Men når du reiser er det enkelt å koble på offentlige WiFi-nett på flyplasser, restauranter og togstasjoner. Det bør du unngå å gjøre!

Hvorfor? Fordi du ikke kan garantere for sikkerheten eller hvem som kan se datatrafikken din. Vårt beste tips er at du slår på VPN på mobilen når du reiser. Da har du et ekstra sikkerhetslag mellom din mobil og det store internettet 👌

Loading chat...