6 spill du husker om du vokste opp på 2000-tallet

Vi har lett i spillskuffen og funnet frem noen klassikere fra 2000-tallet. Vekker noen av disse spillene minner hos deg? 🎮🕹

6 spill du husker om du vokste opp på 2000-tallet.

Kanskje vekker ikke lyden av internett som ringes opp gode minner for alle. Det meste gikk veldig tregt. Bare det å starte den gamle stasjonære pc-en kunne fort ta noen minutter. Det å koble seg på internett tok sin tid! Det har heldigvis skjedd mye utvikling fra den tiden til fiberen vi har i dag 😄

Men for flere vil nok minnene fra noen spillklassikere vekke gode følelser. Vi har plukket ut noen virkelige klassikere blant alle spillene som kom ut på midten av 2000-tallet.

Compaq stasjonær pc. Kilde: Edward Wilders, Creative Commons Share Alike 4.0 International

Denne gamle Compaq pc-en var uten tvil treg, men gjorde jobben godt nok på starten av 2000-tallet. Kilde: Edward Wilders, Creative Commons Share Alike 4.0 International

Kanskje vekker noen av disse spillene minner hos deg? 👇

1. Flåklypa Grand Prix (2000)

“Nei, dra meg nå baklengs inn i fuglekassa!”

Flåklypa Grand Prix.

Vi begynner selvfølgelig med en ekte norsk klassiker! Flåklypa-universet tok steget inn i spillverden i år 2000 med pc-spillet “Flåklypa Grand Prix”. Spillet gikk ut på å løse en rekke minispill som blant annet postsortering og sykkelreperasjon. Klarte du å gjennomføre minispillene fikk du deler som du kunne bruke til å bygge Il Tempo Gigante.

Spillet ble en stor suksess og totalt solgte Caprino Filmsenter 380 000 kopier i Norge.

For knappe tre år siden ble faktisk spillet lansert i ny versjon for pc og Nintendo Switch. Det betyr at du kan få gjensyn med Reodor, Solan, Ludvig og resten av Flåklypa-universet allerede nå om du vil dra på en liten retro-reise!

2. Tomb Raider Chronicles (2000)

Tomb Raider og karakteren Lara Croft var en av de store spillseriene på midten av 90-tallet. Så langt har det blitt 19 spill i Tomb Raider-serien med ulike historier og tidslinjer.

Tomb Raider Chronicles.

Spillserien baserer seg på den fiktive arkeologen Lara Croft, og i Tomb Raider Chronicles er poenget å finne gamle gjenstander på ulike steder i verden som New York, Roma og Irland.

Kanskje husker du aller best Tomb Raider 2? Det var hakket mer populært og solgte 8 millioner kopier når det kom ut på Playstation i 1997.

3. World of Warcraft (2004)

Kanskje en litt usannsynlig suksess for noen, men rollespillet satt i den fiktive verdenen Azeroth ble veldig populært etter lanseringen i 2004. Den store verdenen og det sosiale aspektet har gjort at World of Warcraft er regnet som det mest populære flerspiller-rollespillet gjennom tidende, og totalt har spillet omsatt for 9,23 milliarder amerikanske dollar.

World of Warcraft.

Selv den dag i dag har World of Warcraft en lojal tilhengerskare og flere millioner spiller spillet selv 20 år etter lanseringen.

4. Wii Sports (2006)

Når Nintendo skulle lansere den nye spillkonsollen Nintendo Wii i 2006 var det Wii Sports som ble valgt som lanseringsspill. På tross av veldig enkel grafikk ble spillet veldig populært, mest av alt på grunn av måten du kunne spille på.

Wii Sports.

Med Wii Sports ble bevegelsessensoren i håndkontrollen brukt for å spille ulike sporter. Sensoren gjorde at du kunne spille blant annet tennis, bowling og golf med ganske presise bevegelser.

Totalt har Nintendo solgt 82 millioner kopier av Wii Sports, og spillet er det fjerde mest solgte gjennom tidende — kun slått av Tetris, Grand Theft Auto V og Minecraft. I etterkant har spillet fått et par oppfølgere som Wii Sports Boxing og Wii Sports Resort.

5. Halo: Combat Evolved (2001)

Halo: Combat Evolved blir av mange regnet som det første moderne spillet i FPS-sjangeren (førstepersonsskyterspill). Spillet var ikke en umiddelbar suksess, men som et Xbox-ekslusivt spill ble det etterhvert en suksess med fem millioner solgte kopier i oktober 2004.

Oppfølgeren Halo 2 ble en enda større suksess, og spillet har blitt kreditert som årsaken til at esport begynte å få fotfeste i USA på midten av 2000-tallet.

6. Buzz! The Music Quiz (2005)

Dette spillet vekker gode minner fra quiz-kvelder hjemme på slutten av 2000-tallet. Buzz! var en quiz-lek med en egen kontroller der du måtte trykke først på den store røde knappen for å få svare.

Buzz! The Music Quiz

Disse kontrollerne vekker nok noen quiz-minner fra midten av 2000-tallet for flere 😄

Spillet kom ut på Playstation på senhøsten i 2005 og ble det tredje mest solgte spillet i Norge i 2006. Etterpå kom det også ut flere varianter av spillet med fokus på ulike quiz-kategorier.

Våre kilder:

[1] Flåklypa-spill tilbake

[1] World of Warcraft: The Burning Crusade Continues Record-Breaking Sales Pace

[2] World of Warcraft Leads Industry With Nearly $10 Billion In Revenue

[3] Top Selling Title Sales Units

[3] “Halo 2” Makes Entertainment History as Global Anticipation Builds

[4] Disse spillene solgte best i fjor

Loading chat...